Διεθνή

Τραμπ: Η αμερικανική κυβέρνηση θα διατηρεί «χρυσή μετοχή» στην US Steel

Ο Τραμπ προσπάθησε να διαβεβαιώσει τους εργάτες χάλυβα ότι η εμβληματική αμερικανική εταιρεία θα παραμείνει ριζωμένη στις ΗΠΑ παρά την πώλησή της σε ιαπωνική εταιρεία

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα διατηρήσει μια «χρυσή μετοχή» στην United States Steel, μετά την πώλησή της στην ιαπωνική Nippon Steel, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Έχουμε μια χρυσή μετοχή, την οποία ελέγχω εγώ, ή ένας πρόεδρος ελέγχει», δήλωσε ο Τραμπ την Πέμπτη (12.6.2025) σε εκδήλωση του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας: «Αυτό σας δίνει τον απόλυτο έλεγχο».

Οι μετοχές της US Steel εκτινάχθηκαν έως και τα 54,13 δολάρια μετά τα σχόλια του Τραμπ, πλησιάζοντας την προσφορά της Nippon Steel ύψους 55 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά. Οι μετοχές σημειώνουν άνοδο 0,8% στα 53,92 δολάρια στις 12:15 μ.μ. στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι το μερίδιο ανήλθε σε «51% ιδιοκτησία των Αμερικανών», αν και δεν ήταν άμεσα σαφές τι σήμαινε αυτό.

Το σχόλιο του Τραμπ ήταν η πρώτη δημόσια επιβεβαίωση από την κυβέρνηση ότι επιδιώκει μια χρυσή μετοχή. Ο Λευκός Οίκος δεν έχει ακόμη διευκρινίσει τι θα σήμαινε αυτό, συμπεριλαμβανομένου -όπως συνήθως συμβαίνει- του κατά πόσον αυτό θα περιλάμβανε συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο.

Ο Τραμπ προσπάθησε να διαβεβαιώσει τους εργάτες χάλυβα ότι η εμβληματική αμερικανική εταιρεία θα παραμείνει ριζωμένη στις ΗΠΑ παρά την πώλησή της σε ιαπωνική εταιρεία.

Η προθεσμία της συμφωνίας συγχώνευσης λήγει στις 18 Ιουνίου. «Νομίζω ότι θα ολοκληρωθεί λογικά σύντομα», δήλωσε την Τετάρτη (11.6.2025) ο υπουργός Εμπορίου Χάουαρντ Λούτνικ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΕ φέρεται να πιέζει για συμφωνία σχετικά με τους δασμούς στα οινοπνευματώδη ποτά και τα κρασιά, όπως προτείνει ο Arnault
Η επιδιώκει μια συμφωνία στους τομείς των οινοπνευματωδών ποτών και του κρασιού τουλάχιστον στην κατάσταση που είχαν πριν από την ανακοίνωση των δασμών
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
Δασμό 25% στις εισαγωγές από την Ινδία από 1η Αυγούστου 2025 εξήγγειλε ο Τραμπ
Η Ινδία πάντα αγόραζε το μεγαλύτερο μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού της από τη Ρωσία και είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής ενέργειας της Ρωσίας, μαζί με την Κίνα, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος
Η ινδική σημαία και η λέξη δασμοί 1
Διατλαντικό αλαλούμ για τις ευρωπαϊκές αγορές αμερικανικών όπλων - Για «συμφωνία» ΕΕ μιλά ο Λευκός Οίκος, για «προσδοκίες» Τραμπ μιλούν οι Βρυξέλλες
Ο Λευκός Οίκος μιλά ρητά για «συμφωνία» της ΕΕ για αγορές αμυντικών συστημάτων από τις ΗΠΑ, ενώ η Κομισιόν το αρνείται
Τανκ