Κόσμος

Οι Χούθι λένε ότι θα παρέμβουν για να υποστηρίξουν το Ιράν στη σύγκρουση με το Ισραήλ

Οι Χούθι ανακοίνωσαν την Κυριακή πως εκτόξευσαν δύο βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ

Κορυφαίος αξιωματούχος των Χούθι δήλωσε σήμερα (17.06.2025) στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera Mubasher ότι οι Yεμενίτες αντάρτες θα παρέμβουν για να υποστηρίξουν το Ιράν στην στρατιωτική αντιπαράθεσή του με το Ισραήλ, όπως έκαναν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους της Γάζας.

Ο Μοχάμεντ αλ Μπουχάιτι, μέλος του πολιτικού γραφείου των Χούθι, δήλωσε πως το κίνημα συντονίζεται με την Τεχεράνη καθώς κλιμακώνεται η στρατιωτική αντιπαράθεσή του Ιράν με το Ισραήλ.

Οι Χούθι ανακοίνωσαν την Κυριακή πως εκτόξευσαν δύο βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, αναφέροντας για πρώτη φορά πως ενήργησαν σε συντονισμό με την ηγεσία του Ιράν.

Σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν στις 13 Ιουνίου στην Ιερουσαλήμ, για προειδοποίηση «χτυπήματος» από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.

Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την πρόσκρουση πυραύλου στην πόλη Σαΐρ της Δυτικής Όχθης, κοντά στη Χεβρώνα, μετά την προειδοποίηση των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ για βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι εντόπισε την εκτόξευση ενός πυραύλου από την Υεμένη προς την Ιερουσαλήμ και τον αναχαίτισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στο δικαστήριο ράπερ συγκροτήματος της Ιρλανδίας - Ύψωσε σε συναυλία τη σημαία της Χεζμπολάχ, κατηγορείται για τρομοκρατία
Στο «μικροσκόπιο» βίντεο των μελών του συγκροτήματος καθώς φέρεται να έλεγαν συνθήματα υπέρ της Χαμάς και της Χεζμπολάχ και κατηγορούσαν το Ισραήλ για «γενοκτονία στη Γάζα»
Kneecap