Μια κλασική σαλάτα Caprese, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από τρία ποιοτικά συστατικά.
Κρεμώδη φρέσκια μοτσαρέλα, ζουμερές, εποχιακές ντομάτες και αρωματικά φύλλα φρέσκου βασιλικού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κάθε φορά απορώ πώς γίνεται ένα πιάτο με τόσο απλά υλικά, να έχει τόσο υπέροχη γεύση.
Η γεύση τελειοποιείται όταν χρησιμοποιήσουμε τα πιο ποιοτικά υλικά που θα βρούμε στην αγορά, προσέχοντας τις λεπτομέρειες.
Όπως, το να είναι το ελαιόλαδο έξτρα παρθένο, απαλό και φρουτώδες, αφού είναι το μοναδικό ντρέσινγκ και να χρησιμοποιήσουμε θαλασσινό αλάτι σε νιφάδες, για τις ντομάτες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σαλάτα Caprese
Υλικά:
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
- 10 φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- νιφάδες θαλασσινού αλατιού και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα σε φέτες και τις τοποθετούμε εναλλάξ, σε κυκλικό σχήμα, σε πιάτο ή σε πιατέλα.
Διάσπαρτα ανάμεσα και πάνω στις φέτες ντομάτας και μοτσαρέλας, βάζουμε φύλλα φρέσκου βασιλικού, σκίζοντας στη μέση, όσα φύλλα είναι μεγάλα.
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.