Αν το καλοκαίρι ήταν συνταγή θα ήταν αυτή!
Είναι η λύση για τα γρήγορα θερινά γεύματα, που απαιτεί μόλις 10 λεπτά προετοιμασία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ψιλοκοψίματα, που λένε και στο Masterchef… και στο ψυγείο.
Τα αρώματα και οι γεύσεις θα αναμειγνύονται, όσο εμείς θα χαλαρώνουμε στη θάλασσα και μετά θα ανακατευτεί με τα ζυμαρικά που προτιμάμε, ή θα μπει πάνω από φρυγανισμένο ψωμί, ως μπρουσκέτα.
Μπορεί να πάρει τριμμένο τυρί, αλλά λόγω της φρεσκάδας της σάλτσας, δεν είναι και απαραίτητο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κρύα σάλτσα ντομάτας-πιπεριάς
Υλικά:
- 3 ώριμες μεγάλες ντομάτες
- 1 μικρή πιπεριά πράσινη
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι λευκό
- 10 ελιές σε ροδέλες
- 15 φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 2 κ.σ. ξύδι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε ένα μπολ που κλείνει με καπάκι.
Εκεί βάζουμε βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια και τη φλούδα.
Την πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη, αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια και τις μεμβράνες.
Το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Μέσα στο μπολ, πολτοποιούμε με την πρέσα, το σκόρδο.
Κόβουμε σε ροδέλες και τις μαύρες ελιές, βγάζοντας το κουκούτσι.
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του βασιλικού, βάζοντας τα, το ένα πάνω στο άλλο και κάνοντας τα, ρολάκι.
Ρίχνουμε το ξύδι και το ελαιόλαδο και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι για το φαγητό.
Μόλις βράσουμε και στραγγίσουμε τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα, σε αυτή τη φάση και όχι νωρίτερα, γιατί θα έβγαζε όλα τα υγρά και την ουσία της ντομάτας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωντάνια και τη νοστιμιά της, αν το κάναμε νωρίτερα.
Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και δοκιμάζουμε για να δώσουμε περισσότερη ένταση, αν χρειάζεται.