Tasteit

Συνταγή για χταποδάκι ξυδάτο

Μένει για εβδομάδες στο ψυγείο

Πρόκειται για τον κορυφαίο ουζομεζέ. Και είναι πολύ εύκολο για τον φτιάξουμε.

Μπορούμε να το σερβίρουμε μόλις το ετοιμάσουμε ή να το συντηρήσουμε στο ψυγείο για εβδομάδες.

Αφού βράσουμε το χταπόδι και κρυώσει, το κόβουμε σε μπουκιές.

Το βάζουμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει με καπάκι και γεμίζουμε με τα ζουμάκια όπου έβρασε.

Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, του ρίχνουμε ρίγανη, ωμό ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες ξίδι.

Χταπόδι ξυδάτο

Υλικά:

  • 1 χταπόδι περίπου 1,5 κιλό
  • 1 νεροπότηρο λάδι
  • 1 νεροπότηρο ξύδι
  • 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι 
  • ξερή ρίγανη – λάδι & ξύδι (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι και το αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσει.

Το βάζουμε σε μέτρια κατσαρόλα με την κοιλιά, προς τα πάνω.

Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και το κρασί.

Ρίχνουμε μέσα το δαφνόφυλλο και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.

Από την ώρα που θα πάρει βράση, θέλει περίπου 40 – 45 λεπτά να μαλακώσει.

Ύστερα, το βγάζουμε σε πιατέλα, το κόβουμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη και του ρίχνουμε ωμό ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες ξύδι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Οι γιορτινές έξοδοι στην Αθήνα: πού θα βγούμε αυτές τις ημέρες
Από το κέντρο μέχρι την Αθηναϊκή Ριβιέρα, εστιατόρια και χώροι της πόλης μπαίνουν σε γιορτινό ρυθμό με συγκεκριμένα μενού, ρεβεγιόν, brunch και μουσικές βραδιές που δίνουν λόγο να βγεις και να περάσεις καλά
Friends celebrating Christmas or New Year eve party with Bengal lights and champagne.