Πολιτική

Ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης και οι τρεις νέοι υφυπουργοί της κυβέρνησης

Στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο

Ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου μετά τις παραιτήσεις συναδέλφων τους λόγω των εξελίξεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ. 

Νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ο Θάνος Πλεύρης στην θέση του Μάκη Βορίδη, νέος υφυπουργός Εξωτερικών ο Χάρης Θεοχάρης στην θέση του Τάσου Χατζηβασιλείου, νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Γιάννης Ανδριανός στην θέση του Διονύση Σταμενίτη και νέος υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος στην θέση του Χρήστου Μπουκώρου. 

Η ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Αμέσως μετά την ορκωμοσία έγιναν τα γνωστά πηγαδάκια και τα μέλη των οικογενειών των νέων μελών της κυβέρνησης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό. 

«Όποιοι έχουν τελέσει παράνομες πράξεις θα αντιμετωπίζονται αναλόγως», ανέφερε ο νέος υπουργός Μετανάστευσης Θάνος Πλεύρης νωρίτερα κατά την είσοδο του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παράλληλα επεσήμανε ότι θα διατηρήσει το νομοσχέδιο του προκατόχου του Μάκη Βορίδη σύμφωνα με το όποιο κανείς εκ των παρανόμως εισερχομένων. Στη χώρα δεν θα λαμβάνει άσυλο.

Από την πλευρά του ο νέος υφυπουργός ψηφιακής πολιτικής  Χρήστος Δερμεντζόπουλος είπε ότι “θα μιλάμε με το έργο μας” τονίζοντας ότι στις αρμοδιότητες του περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση του κτηματολογίου.

 

Ο Γιάννης Ανδριανός, νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, επικαλέστηκε τις αναφορές του πρωθυπουργού σημειώνοντας ότι όσοι έλαβαν χρήματα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει να τα επιστρέψουν ενώ δεσμεύτηκε για τη στήριξη των αγροτών και των αγροτικού εισοδήματος.

Τέλος ο Χάρης Θεοχάρης νέος υφυπουργός Εξωτερικών, επανέλαβε τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για αποφασιστικότητα και ρήξη με το παρελθόν.

Μέλη των οικογενειών των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο

Μέλη των οικογενειών των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο / (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Νωρίτερα, έφτασαν στο προεδρικό τα νέα μέλη του υπουργικού με τις οικογένειές τους.

Oρκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα, στο Προεδρικό Μέγαρο, Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Θάνος Πλεύρης
Ο νέος υπουργός Μετανάστευσης Θάνος Πλεύρης / (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Oρκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα, στο Προεδρικό Μέγαρο, Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, Χάρης Θεοχάρης /  (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Γιάννης Ανδριανός
Ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Ανδριανός / (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Ο Θάνος Πλευρής αποχωρεί από το Προεδρικό Μέγαρο με την οικογένειά του
Ο Θάνος Πλεύρης αποχωρεί από το Προεδρικό Μέγαρο με την οικογένειά του / (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Ο Γιάννης Ανδριανός με την οικογένειά του
Ο Γιάννης Ανδριανός με την οικογένειά του / (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Δεν υπάρχει περίπτωση υπαναχώρησης της Chevron – Διατηρούμε διαύλους και σε Τρίπολη και σε Βεγγάζη
Για το θέμα της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, ο Υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι «θα υπάρξει σύντομα παρέμβαση της Αιγύπτου στην κατεύθυνση που επιθυμεί η Ελλάδα»
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης 1