To πιάτο αυτό βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα με τα γρήγορα, νόστιμα και υγιεινά γεύματα.
Το κοτόπουλο, τα αυγά, το γιαούρτι και το τυρί, το κάνουν πολύ χορταστικό λόγω της υψηλής περιεκτικότητας πρωτεΐνης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Είναι γεύμα του 15λεπτου, αφού η μόνη «δουλειά» που έχουμε να κάνουμε είναι να κόψουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και να ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι.
Αν θέλουμε μπορούμε να εμπλουτίσουμε τα μυρωδικά, βάζοντας και φρέσκο δυόσμο.
Σερβίρουμε με πικάντικη φετούλα και φρέσκο ψωμί ή κρίθινα παξιμαδάκια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πράσινη στραπατσάδα με φιλέτο κοτόπουλου
Υλικά:
- 400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 40 ml ελαιόλαδο
- 500 γρ. φύλλα σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο σε σακουλάκι
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
- 100 γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
- 4 αυγά, χτυπημένα με 1 κ.σ. γιαούρτι
- αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
Συνεχίζουμε με το πλυμένο σπανάκι και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, με το γιαούρτι, στο τηγάνι και ανακατεύουμε, ελαφρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ώστε να μη παραψηθούν.
Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και τον άνηθο.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε τη στραπατσάδα ζεστή.