Κόσμος

Τουρκία: Συνελήφθη ο δήμαρχος της Αττάλειας για την υπόθεση διαφθοράς – Παύθηκε από τα καθήκοντά του

15 δήμαρχοι του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος είναι προφυλακισμένοι από τη στιγμή που ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση της διαφθοράς

Ακόμη ένας δήμαρχος του Ρεπουμπλικανικό Λαϊκού Κόμματος (CHP) μπαίνει στο «δυναμικό» των συλληφθέντων δημάρχων της Τουρκίας. Η κυβέρνηση έπαυσε τον δήμαρχο της Αττάλειας, Μουχιτίν Μποτσέκ, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση διαφθοράς που βρίσκεται σε εξέλιξη.
 
Το υπουργείο της Τουρκίας ανακοίνωσε αργά τη Δευτέρα (07.07.2025) μέσω του X (πρώην Twitter) ότι ο δήμαρχος της Αττάλειας και άλλοι 2 δήμαρχοι του CHP συνελήφθησαν το Σάββατο.

Το CHP, το οποίο είναι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, δέχεται αυξανόμενη πίεση από τους δικαστές, έχει τώρα προφυλακισμένους 15 δημάρχους του, μεταξύ των οποίων ο δημοφιλής δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και πρώην υποψήφιος για την προεδρία Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος έχει επίσης παυθεί από το αξίωμά του.

Η αντιπολίτευση θεωρεί πως οι συλλήψεις αυτές έχουν πολιτικά κίνητρα.

Το CHP αναδείχθηκε στο ισχυρότερο κόμμα στις περυσινές τοπικές εκλογές, κάτι που θεωρήθηκε μομφή προς τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το δικαστικό σώμα της Τουρκίας δέχεται εδώ και καιρό επικρίσεις για μεροληψία και ότι χρησιμοποιείται για τη στοχοθέτηση αντιπολιτευόμενων πολιτικών. Η κυβέρνηση το αρνείται και επιμένει ότι η δικαιοσύνη δρα ανεξάρτητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Ρώσοι κροίσοι έγιναν πλουσιότεροι κατά 11% μέσα σ’ ένα χρόνο παρά τον πόλεμο και τις κυρώσεις
Το Forbes κατατάσσει τον Αλεξέι Μορντάσοφ, γενικό διευθυντή της επενδυτικής εταιρείας Seergroup, ως τον πλουσιότερο δισεκατομμυριούχο της Ρωσίας, με περιουσία 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων
iStock
Οι ΗΠΑ πιέζουν για συμφωνία με το Ιράν, ενώ συνεχίζεται η κρίση στα Στενά του Ορμούζ – Εκεχειρία θα ζητήσει ο Λίβανος
Ο Λίβανος ετοιμάζεται να ζητήσει την παράτασή της εκεχειρίας, που εκπνέει την Κυριακή, στις συνομιλίες που προγραμματίζεται να διεξαχθούν σήμερα στην Ουάσιγκτον με το Ισραήλ.
People stand amidst the rubble of a building of the Sharif University of Technology, which was damaged in a strike, amid the U.S.-Israeli conflict with Iran, in Tehran, Iran, April 7, 2026. Majid Asgaripour