Κόσμος

Ρωσία: Πολλοί τραυματίες και σοβαρές ζημιές από την ουκρανική επίθεση με 55 drones

Καταστράφηκαν πολυώροφα κτίρια, διαμερίσματα και επιχειρήσεις - Μέσα στους τραυματίες και άμαχοι

Νέο μπαράζ επιθέσεων με drones εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας (15.07.2025) ο στρατός της Ουκρανίας, στοχεύοντας τις νοτιοδυτικές περιφέρειες της Ρωσίας, Λίπετσκ και το Βορόνεζ.

Αν και αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας ανακοίνωσε πως τα κατάστρεψε, τα συντρίμμια τους φαίνεται πως κατάφεραν αν προκαλέσουν σοβαρές ζημιές σε κτίρια και να τραυματίσουν τουλάχιστον 17 ανθρώπους, οι περισσότεροι από αυτοί άμαχοι.

«Δυστυχώς υπάρχουν τραυματίες», δήλωσε ο κυβερνήτης Αλεξάντρ Γκούσεφ. «Στο κεντρικό Βορόνεζ, άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά από τα συντρίμμια μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος που καταρρίφθηκε».

Διαμερίσματα σε πολυώροφα κτίρια στην πόλη Βορόνεζ, η οποία είναι το διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιφέρειας του Βορόνεζ, υπέστησαν ζημιές, καθώς και σπίτια στα προάστια.

Επιπλέον εμπορικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιφέρεια υπέστησαν ζημιές από πτώση συντριμμιών.

Στην πόλη Γέλετς στην περιφέρεια του Λίπετσκ, ένα drone συνετρίβη σε βιομηχανική περιοχή, ανακοίνωσε μέσω του Telegram ο περιφερειακός κυβερνήτης Ιγκόρ Αρταμόνοφ.

«Ένας άνθρωπος τραυματίσθηκε και δέχεται κάθε απαραίτητη ιατρική φροντίδα», δήλωσε.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε μέσω του Telegram ότι μονάδες του κατέστρεψαν στη διάρκεια της νύκτας 55 ουκρανικά drones πάνω από 5 ρωσικές περιφέρειες και τη Μαύρη Θάλασσα, περιλαμβανομένων 3 πάνω από την περιφέρεια του Λίπετσκ.

Η πλήρης έκταση των ζημιών από τις επιθέσεις δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή. H Ουκρανία δεν έχει σχολιάσει ακόμη την χθεσινή επίθεση που εξαπέλυσε.

Οι δύο πλευρές αρνούνται πως βάζουν στο στόχαστρο αμάχους στον πόλεμο που άρχισε πριν από περισσότερο από 3 χρόνια. Όμως χιλιάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια της σύγκρουσης, στην πλειονότητά τους στην Ουκρανία.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν βάλει επανειλημμένα στο στόχαστρο τη Λίπετσκ, περιφέρεια στρατηγικής σημασίας όπου βρίσκεται αεροπορική βάση που θεωρείται το σημαντικότερο κέντρο εκπαίδευσης των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράκ Ομπάμα για Τζέσε Τζάκσον: Έθεσε τις βάσεις για τη δική μου εκστρατεία στην προεδρία των ΗΠΑ
«Ο αιδεσιμώτατος Τζάκσον άνοιξε επίσης ευκαιρίες για τους Αφροαμερικανούς και ενέπνευσε τόσους πολλούς ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και εμάς τους ίδιους» γράφει ο Ομπάμα
Μπαράκ Ομπάμα
Ξεκάθαρος ο Ζελένσκι: «Δεν παραδίδω το Ντονμπάς – Ο λαός δεν θα συγχωρήσει ποτέ τέτοια συμφωνία»
Ο Ουκρανός πρόεδρος εμφανίστηκε ανοιχτός σε ένα σενάριο «παγώματος» της σύγκρουσης στις σημερινές γραμμές επαφής, εκτιμώντας ότι μια τέτοια λύση θα μπορούσε να εγκριθεί μέσω δημοψηφίσματος
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 11
Κούβα: Δεν είμαστε απειλή για τις ΗΠΑ αλλά ένα «τείχος» για τα ναρκωτικά
Οι ΗΠΑ επιβάλλουν ενεργειακό αποκλεισμό στην Κούβα, επικαλούμενες την «απειλή» που θέτει στην αμερικανική εσωτερική ασφάλεια η κομμουνιστική νήσος, που απέχει μόλις 150 χιλιόμετρα από τη Φλόριντα
Διαδηλωτές με σημαίες της Κούβας
Η αστυνομία του Έσσεξ ερευνά τις πτήσεις με τις οποίες ο Τζέφρι Επστάιν έστελνε γυναίκες στη Βρετανία
Η βρετανική αστυνομία αξιολογεί και τις καταγγελίες, για μια γυναίκα που «στάλθηκε» στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Τζέφρι Επστάιν με σκοπό μια σεξουαλική συνάντηση με τον πρώην πρίγκιπα Άντριου
Ο καταδικασμένος σεξουαλικός εγκληματίας Jeffrey Epstein με μία γυναίκα