Ελλάδα

Πάνω από 55.000 στρέμματα κάηκαν από τις φωτιές σε Αττική, Εύβοια, Κύθηρα, Χανιά και Μεσσηνία

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 22 Ιουλίου 2025 στον Φενεό Κορινθίας, η πληγείσα έκταση ανέρχεται σε 15.789 στρέμματα

Περισσότερα από 55.000 στρέμματα, και συνολικά 55.540, επλήγησαν από τις φωτιές που εκδηλώθηκαν το Σάββατο 26 Ιουλίου 2025 σε Αττική, Εύβοια, Κύθηρα, Χανιά και Μεσσηνία, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα και τους χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping.

Οι περισσότερες καμένες εκτάσεις από τις φωτιές το Σάββατο εντοπίζονται στα Κύθηρα και έπειτα στην Εύβοια. Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία, στα Κύθηρα τα καμένα στρέμματα ανέρχονται σε 26.880, στον Πισσώνα Ευβοίας σε 12.811, στα Χανιά 7.078, στη Μεσσηνία 6.502 και στην Αττική 2.269.

Αξίζει να επισημανθεί ότι λόγω της αναζωπύρωσης που σημειώθηκε σήμερα (28/07/2025) στην πυρκαγιά στα Κύθηρα, η τελική εκτίμηση για τις καμένες εκτάσεις στην περιοχή ενδέχεται να αλλάξει.
 
Σημειώνεται επίσης ότι στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 22 Ιουλίου 2025 στον Φενεό Κορινθίας, η πληγείσα έκταση ανέρχεται σε 15.789 στρέμματα, εκ των οποίων, όπως προκύπτει από την ανάλυση της Υπηρεσίας Copernicus, περίπου τα 8.800 στρέμματα αφορούν δάσος Κεφαλληνιακής Ελάτης , τα 3. 800 στρέμματα θαμνώδη δασικά οικοσυστήματα και 900 στρέμματα χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Της είπα μην πας» ήταν τα τελευταία λόγια της μητέρας της 31χρονης που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια
Τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει στην Αθήνα η νεκροψία - νεκροτομή στις σορούς των τεσσάρων άτυχων ορειβατών για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου τους
Η δασκάλα που έχασε τη ζωή της στα Βαρδούσια όρη
Γκύζη: Το δράμα πίσω από την τραγωδία – Το σημείωμα και το τραγικό φινάλε με τη βουτιά θανάτου
Αργά το απόγευμα της Κυριακής (28/12/25) ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την μεταφορά της σορού του ηλικιωμένου που κατέληξε σε διπλανό κτίσμα μετά τη «βουτιά» θανάτου
Από την επιχείρηση για τη μεταφορά της σορού του ηλικιωμένου
5