Διεθνή

Οι ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου διολισθαίνουν πριν από την προθεσμία εκεχειρίας του Τραμπ στη Ρωσία

Ενώ ο Τραμπ απείλησε να επιβάλει περαιτέρω οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία η επιφύλαξη σχετικά με το πόσο μακριά θα φτάσει κρατά τις τιμές φυσικού αερίου υπό έλεγχο προς το παρόν

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο σημείωσε μικρή πτώση εν μέσω συγκρατημένων προσδοκιών σχετικά με το πόσο σκληρά θα είναι διατεθειμένος να χτυπήσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ το εμπόριο ενέργειας της Ρωσίας, εάν αυτή δεν συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός μέχρι την Παρασκευή (8.8.2025).

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς υποχώρησαν, διαπραγματευόμενα γύρω στα 34 ευρώ ανά μεγαβατώρα και παραμένοντας σε ένα εύρος που διατηρείται για περισσότερο από ένα μήνα. Η σταθερή αύξηση των αποθεμάτων καυσίμων στην περιοχή συνέβαλε στην άμβλυνση των ανησυχιών σχετικά με τους κινδύνους εφοδιασμού τις τελευταίες εβδομάδες, ακόμη και καθώς πλησιάζει η προθεσμία της εκεχειρίας. Ενώ ο Τραμπ απείλησε να επιβάλει περαιτέρω οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία και στους αγοραστές της ενέργειας της – ενδεχομένως περιορίζοντας την παγκόσμια προσφορά και εντείνοντας τον ανταγωνισμό στην Ευρώπη – ο σκεπτικισμός σχετικά με το πόσο μακριά θα φτάσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ κρατά τις τιμές φυσικού αερίου υπό έλεγχο προς το παρόν. 

Το Κρεμλίνο εξετάζει τις επιλογές για μια παραχώρηση που θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια αεροπορική εκεχειρία με την Ουκρανία, την ίδια στιγμή που ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, βρίσκεται στη Μόσχα για να προσπαθήσει να σταματήσει τις μάχες. Αν και οποιαδήποτε ενέργεια που σχετίζεται με τη Ρωσία είναι απίθανο να έχει άμεσο αντίκτυπο στις ισορροπίες του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, οι έμποροι βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν απειλές στην παγκόσμια προσφορά. Η ήπειρος αγωνίζεται να αποθηκεύσει αρκετό φυσικό αέριο για το χειμώνα και έχει καταφέρει να επιταχύνει τις εισροές, σε μεγάλο βαθμό επειδή η ζήτηση από αγοραστές όπως η Κίνα έχει μειωθεί.

Προς το παρόν, η ήπειρος λαμβάνει σταθερές ροές, με τις μεταφορές μέσω αγωγών από τον κορυφαίο προμηθευτή Νορβηγία να βρίσκονται κοντά στη μέγιστη χωρητικότητα πριν από την εποχική συντήρηση αργότερα αυτό το μήνα. Οι ροές υγροποιημένου φυσικού αερίου είναι επίσης πάνω από τους εποχιακούς μέσους όρους.

Σήμερα Τετάρτη (6.8.2025), οι έμποροι θα παρακολουθούν επίσης τα αποτελέσματα μιας δημοπρασίας αποθεμάτων στη Γερμανία, όπου η μεγαλύτερη εγκατάσταση στο Rehden έχει καθυστερήσει στην αποθήκευση αποθεμάτων.

Τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, το σημείο αναφοράς για το φυσικό αέριο στην Ευρώπη, διαπραγματεύονταν 1,3% χαμηλότερα στα 33,95 ευρώ ανά μεγαβατώρα στις 9:34 π.μ. στο Άμστερνταμ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Βρυξέλλες σε συναγερμό: Η Ρωσία δοκιμάζει την ανατολική πτέρυγα – Ασύμμετρο κόστος για τις χώρες πρώτης γραμμής
Οι παραβιάσεις σε Πολωνία και Εσθονία ενεργοποίησαν το Άρθρο 4, με τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την 1η Οκτωβρίου να συζητά τη στήριξη της ανατολικής πτέρυγας
Μαχητικά αεροσκάφη 3
Η ΕΕ προωθεί το σχέδιο για τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας καθώς αυξάνονται οι ανάγκες χρηματοδότησης της Ουκρανίας
Ο Επίτροπος Οικονομίας Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι «Tα κράτη μέλη το βλέπουν ως μια πιθανή πορεία προς τα εμπρός και πρέπει να τα προετοιμάσουμε όλα σχετικά γρήγορα»
Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Γερμανία: Η χαλάρωση του φρένου χρέους για την άμυνα επιβάλλει περικοπές στις δαπάνες υγείας – Ωμή σύσταση της Bundesbank
«Aκόμα και χωρίς νέες επιβαρύνσεις, ο προϋπολογισμός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης απαιτεί ήδη σημαντική εξυγίανση από το 2027 και μετά, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του χαλαρού φρένου χρέους», αναφέρει η Bundesbank
O Γερμανός καγκελάριος Μερτς 2
Αύξηση 12,5% στα έσοδα από τον ελληνικό τουρισμό και άνοδος στις αφίξεις – Αισιοδοξία για τον Σεπτέμβριο
Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας προκύπτει ότι τα έσοδα από τον τουρισμό στη χώρα μας κατά το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου αυξήθηκαν κατά 12,5%, φτάνοντας τα 12,1 δισ. ευρώ
Όψη της Σαντορίνης από ψηλά
Ο Σι πιέζει τον Τραμπ να μην επιβάλει περιορισμούς στο εμπόριο
Το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων χαρακτήρισε τις συνομιλίες ως θετικές και ρεαλιστικές και ανέφερε πως ο Σι ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο θα μπορούσαν να χειριστούν τα ζητήματα που προκύπτουν μεταξύ των χωρών προς όφελος και των δύο
Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και ο αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ