Ελλάδα

Καιρός: Επικίνδυνες καταιγίδες και έντονη ζέστη το Σαββατοκύριακο – Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Η ζέστη στα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι έντονη, όπου ο άνεμος θα λειτουργήσει και σαν λίβας

Με δύο πρόσωπα θα μας αποχαιρετήσει ο καιρός τον Αύγουστο, καθώς το Σαββατοκύριακο θα έχουμε ζέστη αλλά και βροχές και καταιγίδες.

Οπως αναφέρει σε ανάρτησή του για τον καιρό ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης θα επικρατήσει ζέστη με άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή θα υπάρξουν κατά τόπους επικίνδυνες καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς, ενώ οι καταιγίδες αναμένονται στα βορειοδυτικά και σε αρκετές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας.

Μάλιστα η ζέστη στα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι έντονη, όπου ο άνεμος θα λειτουργήσει και σαν λίβας. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«Βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας αναμένεται να κινηθεί ανατολικά – βορειοανατολικά προκαλώντας το Σαββατοκύριακο τα εξής φαινόμενα

1. Υποχώρηση βαροβαθμίδας στο Αιγαίο με αποτέλεσμα τα μελτέμια να περιοριστούν προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο και να εξασθενίσουν.

2. Στροφή ανέμων σε δυτικούς νοτιοδυτικούς που θα μεταφέρουν θερμότερες αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική με αποτέλεσμα την άνοδο του υδραργύρου κοντά στους 35° με 37° και με έμφαση τα ανατολικά ηπειρωτικά όπου ο άνεμος θα λειτουργήσει και σαν λίβας. 

 

3. Βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα του Σαββάτου αρχικά στα βορειοδυτικά και μέσα στην Κυριακή σε αρκετές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα αυτά και με έμφαση τα δυτικά – βόρεια – βορειοδυτικά τμήματα θα είναι τοπικά ισχυρά και επικίνδυνα, ενώ πολύ πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι και μεγάλη συχνότητα κεραυνών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η Άνδρος ως ένας από τους πιο αυθεντικούς προορισμούς της Ευρώπης, σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης
Σε πρόσφατα αφιερώματα σημαντικών ενημερωτικών ιστοσελίδων της Γερμανίας και της Ελβετίας η Άνδρος παρουσιάζεται ως ένα πανέμορφο νησί που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος
Άνδρος
Βίντεο ντοκουμέντο από την τρελή πορεία του 20χρονου οδηγού στον Πειραιά που παρέσυρε πεζή και χτύπησε 8 οχήματα
Αφού παρέσυρε την ηλικιωμένη, χτύπησε 2 οχήματα και έπεσε στα κιγκλιδώματα του δρόμου προκαλώντας φθορές σε επιχείρηση, τράπηκε σε φυγή χτυπώντας άλλα 7 αυτοκίνητα
Πειραιάς: Βίντεο ντοκουμέντο από την τρελή πορεία του 20χρονου οδηγού που παρέσυρε πεζή και χτύπησε 8 οχήματα