Τα μήλα είναι το υλικό της εποχής, επομένως, είναι νόστιμα και τώρα πρέπει να τα συμπεριλάβουμε στα μαγειρέματά μας.
Θα ξεκινήσουμε με μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για στήθος κοτόπουλου, ιδανική για το φθινόπωρο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το στήθος κοτόπουλου και οι φέτες μήλου σοτάρονται σε λίγο ελαιόλαδο και όλα τα υλικά ντύνονται με μια απλή σάλτσα μελιού–μουστάρδας.
Όλα μαγειρεύονται σε μία κατσαρόλα, μέσα σε 30 λεπτά.
Σερβίρουμε με ρύζι ή ζυμαρικά, που είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να απολαύσουμε περισσότερη σάλτσα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κοτόπουλο με μήλο μέλι και μουστάρδα
Υλικά:
- 1/2 φλιτζάνι μηλίτη
- 1 1/2 κ.γ. κορν φλάουρ
- αλάτι – πιπέρι
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 450 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 μικρά μη ξεφλουδισμένα μήλα, χωρίς κουκούτσι και κομμένα σε όγδοα (Fuji, Granny Smith ή κίτρινα μήλα)
- 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τον μηλίτη, το κορν φλάουρ, τη μουστάρδα, το μέλι, τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι, σε ένα μπολ. Αφήνουμε στην άκρη.
Αλατίζουμε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου και αλευρώνουμε, τινάζοντας να φύγει το περιττό.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ροδίζουμε το κοτόπουλο, περίπου 3-4 λεπτά, από κάθε πλευρά.
Μόλις γυρίσουμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε στο τηγάνι και τις φέτες μήλου.
Προσθέτουμε το μείγμα ζωμού και μηλίτη στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα, περίπου 15 λεπτά.
Με τρυπητή κουτάλα, βγάζουμε το κοτόπουλο και τα μήλα σε ένα πιάτο. Δυναμώνουμε τη φωτιά, για να δέσει η σάλτσα για δύο λεπτά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και τα μήλα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, αν θέλουμε.
Σερβίρουμε όπως είναι, ή με ρύζι, πουρέ, ή ζυμαρικά.