Θα παρατηρήσατε μια ελαφρά μεταβολή στις καιρικές συνθήκες, αυτή την εποχή και στον τίτλο του μενού αυτής της εβδομάδας, νέες εποχιακές προτάσεις και συνταγές.
Όπως σούπα με ψάρι και λαχανικά, συκώτι καραμελωμένο και μοσχαράκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το φθινόπωρο, η διάθεση για μαγείρεμα, μεγαλώνει και ευτυχώς, υπάρχει πληθώρα υλικών για τις συνταγές μας.
Οι βελουτέ σούπες είναι το hot πιάτο της σεζόν, όπως και τα μαγειρευτά κρέατα κατσαρόλας με λαχανικά.
Μια μηλόπιτα, θα είναι παρηγοριά να υπάρχει πάνω στο τραπέζι μας, για να μας γλυκάνει μέσα στην εβδομάδα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το μενού της επόμενης εβδομάδας
Δευτέρα
Μοσχάρι κοκκινιστό με κολοκυθάκια: οικογενειακό φαγητό θαλπωρής που μαγειρεύεται αργά και παίρνει φρεσκάδα από τα κολοκυθάκια.
Ψώνια: Μοσχάρι(χτένι), κρεμμύδι ξερό, σκόρδο, ντομάτα στον τρίφτη, κολοκυθάκια μικρά.
Τρίτη
Ψαρόσουπα: μπορεί να είναι βελουτέ, ή ημι-βελουτέ, δηλαδή με ρυζάκι και τα μισά λαχανικά πολτοποιημένα, για να πυκνώσει. Το ψάρι καθαρίζεται και μπαίνει σε κομμάτια στο σερβίρισμα.
Ψώνια: Μπακαλιάρο ή κοκκινόψαρο, καρότα, πατάτες, σελινόριζα, κρεμμύδι, λεμόνια, ρύζι.
Τετάρτη
Συκώτι με μέλι και βαλσαμικό ξύδι και πατάτες τηγανητές: με τις πατάτες γίνεται ένα πλήρες πιάτο, ενώ, μόνο του, είναι τέλειος μεζές.
Ψώνια: συκώτι μοσχαρίσιο, μέλι, βαλσαμικό ξύδι, θυμάρι φρέσκο, πατάτες.
Πέμπτη
Σπανακόπιτα: για την ευκολία σας, μπορείτε να επιλέξετε έτοιμο φύλλο, κατά προτίμηση βέργας. Στο σπίτι μας τρώμε τη σπανακόπιτα με γιαούρτι. Δοκιμάστε το.
Ψώνια: Φύλλο, σπανάκι, πράσο, κρεμμυδάκια φρέσκα, άνηθο, τρίμμα φέτας.
Παρασκευή
Γιουβέτσι με κοτόπουλο: η γρήγορη εκδοχή γίνεται στην κατσαρόλα, ή πιο μερακλήδικη στον φούρνο.
Ψώνια: κοτόπουλο σε κομμάτια, κρεμμύδια, μπαχάρι, δαφνόφυλλο, ντοματάκια κονσέρβας, κριθαράκι, τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα.