Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες ειρήνης στη Γάζα»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αντέδρασε στην ανακοίνωση της Χαμάς, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των ομήρων και τον τερματισμό των εχθροπραξιών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε το πρωί του Σαββάτου (04.10.2025) μέσω των social media για την ανακοίνωση της Χαμάς σχετικά με τη Γάζα, χαρακτηρίζοντάς την «σημαντικό βήμα», αλλά τονίζοντας την ανάγκη για άμεση και ουσιαστική δράση.

Στο X, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παραμένει «σταθερά προσηλωμένη στη στήριξη πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην αποκατάσταση της σταθερότητας και στην προώθηση μιας διαρκούς ειρήνης και ασφάλειας» στη Γάζα και στην ευρύτερη περιοχή.

«Η δήλωση της Χαμάς αποτελεί ένα σημαντικό βήμα. Οι όμηροι πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως και όλες οι εχθροπραξίες να σταματήσουν. Η Ελλάδα παραμένει σταθερά δεσμευμένη να στηρίξει τις προσπάθειες που αποσκοπούν στην αποκατάσταση της σταθερότητας και την προώθηση μιας διαρκούς ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή», έγραψε στα αγγλικά στο X.

Η τοποθέτηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο έντονων διπλωματικών διεργασιών, καθώς η διεθνής κοινότητα εντείνει τις προσπάθειες για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Γάζα και το άνοιγμα του δρόμου για μια συνολική πολιτική λύση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΥΠΕΞ για τις επιθέσεις στο Ιράν: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, ενεργοποιήσαμε τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων»
«Κοινός τόπος ότι ο έλεγχος του πυρηνικού και βαλλιστικού προγράμματος, ώστε να μην αποκτήσει το Ιράν πυρηνικό όπλο, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή»
Υπουργείο Εξωτερικών 6
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ έγινε δεκτή από τον Ντόναλντ Τραμπ και τον ενημέρωσε για την πρόοδο στις σχέσεις με την Ελλάδα
Η πρέσβης των ΗΠΑ συναντήθηκε ακόμη με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, τον υπουργό Πολέμου, Πιτ Χέγκσεθ και τον υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 9
Συνάντηση Γιώργου Γεραπετρίτη με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικλ Ρήγας, στην Ουάσιγκτον
Η συνάντηση εντάσσεται στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ - Στο επίκεντρο, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, η προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή
Γεραπετρίτης και Ρήγας