Κόσμος

Ο ΥΠΕΞ της Μάλτας προτείνει τον Ντόναλντ Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης

«Τον προέτρεψα επίσης να συνεχίσει να εργάζεται για τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία», έγραψε ο Μποργκ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Μάλτας ανακοίνωσε σήμερα ότι πρότεινε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης.

Ο Ίαν Μποργκ, σε ανάρτησή του στο Facebook, επικαλέστηκε τις επιτυχίες του Ντοναλντ Τραμπ, όταν διαπραγματεύτηκε την ειρήνη μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και τις προσπάθειές του για τον τερματισμό των πολέμων στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία και τον πρότεινε για το Νόμπελ Ειρήνης.

Το πρόσωπο ή ο οργανισμός που θα τιμηθεί με το φετινό Νόμπελ Ειρήνης θα ανακοινωθεί αύριο Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, ωστόσο η διορία για την υποβολή υποψηφιοτήτων έχει λήξει από τις 31 Ιανουαρίου.

Οι ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας υπέγραψαν τον Αύγουστο στον Λευκό Οίκο μια συμφωνία για τον τερματισμό των συγκρούσεων μεταξύ τους, μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε «ιστορική» από τον Τραμπ.

Σήμερα, το Ισραήλ και η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς υπέγραψαν συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση Παλαιστίνιων κρατουμένων, δηλαδή την πρώτη φάση του σχεδίου Τραμπ για το τέλος του πολέμου στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο Μποργκ ανάρτησε μια φωτογραφία του μαζί με τον Τραμπ, ο οποίος εδώ και καιρό εποφθαλμιά ανοιχτά το βραβείο.

«Παρέδωσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ μια επιστολή που έγραψα εξ ονόματός μου, στην οποία τον ενημέρωσα ότι, όπως και πολλοί άλλοι, τον πρότεινα για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Τον προέτρεψα επίσης να συνεχίσει να εργάζεται για τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία», έγραψε ο Μποργκ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: «Δεν έχουμε το νομικό δικαίωμα να παραχωρήσουμε εδάφη – Η οπτική μας διαφέρει από του Τραμπ»
Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ότι το αρχικό ειρηνευτικό σχέδιο των 28 σημείων των ΗΠΑ έχει μειωθεί σε 20 σημεία, με τα «ανοιχτά αντιουκρανικά σημεία» να έχουν αφαιρεθεί
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει τα γενέθλιά του «εθνική επέτειο» και καταργεί τις αργίες που μνημονεύουν τον αγώνα των Αφροαμερικανών
Την ημέρα των γενεθλίων του, 14 Ιουνίου, οι Αμερικάνοι θα μπορούν να επισκεφθούν δωρεάν όλα τα εθνικά πάρκα της χώρας - Δεν θα ισχύει όμως πια το ίδιο για τις αργίες που είναι αφιερωμένες στον αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών
Ντόναλντ Τραμπ