Κόσμος

Η Χαμάς κήρυξε τη λήξη του πολέμου στη Γάζα – Οι εγγυήσεις που έλαβε η οργάνωση

«Κηρύσσουμε το τέλος του πολέμου σήμερα και την έναρξη της μόνιμης εκεχειρίας», είπε ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, Χαλίλ αλ Χάγια

Σε δήλωσή του ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, κήρυξε το τέλος του πολέμου και μόνιμη εκεχειρία. Είπε ακόμη ότι το πέρασμα της Ράφα προς την Αίγυπτο θα είναι ανοιχτό και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, Χαλίλ αλ Χάγια, ανακοίνωσε απόψε (09.10.2025) ότι η οργάνωση έλαβε εγγυήσεις από τις ΗΠΑ, τους Άραβες μεσολαβητές και την Τουρκία ότι ο πόλεμος στον παλαιστινιακό θύλακα έληξε οριστικά.

«Κηρύσσουμε το τέλος του πολέμου σήμερα και την έναρξη της μόνιμης εκεχειρίας», είπε ο αλ Χάγια, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η συμφωνία περιλαμβάνει το άνοιγμα της μεθοριακής διάβασης της Ράφα και προς τις δύο κατευθύνσεις, πρόσθεσε. Με βάση τα συμφωνηθέντα, το Ισραήλ θα αποφυλακίσει όλους τους ανήλικους Παλαιστίνιους και τις γυναίκες.

Ο αλ-Χάγια επίσης «ευλόγησε τους μάρτυρες» Γιαχία Σινβάρ, Μοχάμεντ Ντέιφ, Σαλέχ αλ-Αρούρι και Ισμαήλ Χανίγιε, οι οποίοι εξοντώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου από το Ισραήλ.

Τέλος, είπε ότι η Χαμάς έλαβε εγγυήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τους Άραβες μεσολαβητές και την Τουρκία ότι ο πόλεμος στη Γάζα έχει τελειώσει οριστικά.

«Αντιμετωπίσαμε το σχέδιο του Προέδρου των ΗΠΑ με υψηλή υπευθυνότητα και δώσαμε μια απάντηση που υπηρετεί τον λαό μας και αποτρέπει περαιτέρω αιματοχυσία. Λάβαμε εγγυήσεις από τους μεσολαβητές και την κυβέρνηση των ΗΠΑ και όλοι επιβεβαίωσαν ότι ο πόλεμος έχει τελειώσει οριστικά», δήλωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Κατέρρευσε η ανακαινισμένη σκάλα και τα θύματα παγιδεύτηκαν στις φλόγες
«Η σκάλα δεν άντεξε το βάρος. Οι άνθρωποι καταπλακώθηκαν και έπεσαν στο υπόγειο», δήλωσε πηγή των ερευνών - Η μοιραία σερβιτόρα που άναψε τα κεριά - βεγγαλικά
Ο Ζακ και η Τζέσικα Μορέτι, ιδιοκτήτες του μπαρ που πήρε φωτιά στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας
Από τον Τζορτζ Φλόιντ στη Ρενέ Γκουντ: Γιατί η δολοφονία της νεαρής μητέρας δεν ξεσήκωσε τον αμερικανικό λαό
Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση Τραμπ έσπευσε να διαμορφώσει το δικό της αφήγημα λέγοντας με την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νόεμ, να χαρακτηρίζει τη Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτισσα»
Αυτοσχέδιο μνημείο για τη δολοφονία της Γκουντ