Κόσμος

Τενεσί: Αγωνία για τους 18 αγνοούμενους από την έκρηξη στο εργοστάσιο πυρομαχικών – Εξαφανίστηκε ολόκληρη η εγκατάσταση

Δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των θυμάτων - Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τις εκρήξεις αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου βρίσκεται το εργοστάσιο

Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους από την μεγάλη έκρηξη που έγινε σε εργοστάσιο πυρομαχικών στο Τενεσί, την Παρασκευή (10.10.2025). Οι αρχές αποφεύγουν να δώσουν τον τραγικό απολογισμό ενώ την ίδια στιγμή αναζητούν στα συντρίμμια τους 18 αγνοούμενους. Φοβούνται πως θα τους βρουν νεκρούς.

Η μεγάλη έκρηξη κατάφερε να ισοπεδώσει το εργοστάσιο πυρομαχικών του Τενεσί. Πίσω του, άφησε μόνο καμένα μέταλλα, κατεστραμμένα αυτοκίνητα και μία ατμόσφαιρα αποπνικτική. Όλα έχουν καταστραφεί, με τον σερίφη της κομητείας Χάμφρεϊς, Κρις Ντέιβις να δηλώνει με τρεμάμενη φωνή πως το εργοστάσιο που προμηθεύει και ερευνά εκρηκτικά για τον στρατό, εξαφανίστηκε.

Συντρίμμια ήταν διάσπαρτα σε περιοχή εκτάσεως τουλάχιστον μισού μιλίου και άνθρωποι σε απόσταση μεγαλύτερη των 24 χιλιομέτρων ένιωσαν την έκρηξη.

Κάτοικοι που μένουν 20 λεπτά μακριά από το εργοστάσιο δήλωσαν πως ένιωσαν τα σπίτια τους να τρέμουν και κάποιοι κατέγραψαν τον δυνατό κρότο της έκρηξης με τις κάμερες των σπιτιών τους.

Για τον ίδιο, ήταν μία από τις χειρότερες σκηνές που έχει δει ποτέ στη ζωή του επειδή γνωρίζει 3 οικογένειες που συνδέονται με την τραγωδία. Αν και ανέφερε πως πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν, αρνήθηκε να πει πόσοι. Μίλησε μόνο για τους 18 αγνοούμενους που τους αποκάλεσε «ψυχές» και δεν φάνηκε αισιόδοξος ότι θα τους βρουν ζωντανούς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί η αιτία της έκρηξης καθώς τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης δεν μπόρεσαν να μπουν στο εργοστάσιο λόγω των συνεχιζόμενων εκρήξεων.

«Νόμιζα ότι το σπίτι είχε καταρρεύσει μαζί με εμένα μέσα», είπε στο Associated Press κάτοικος της περιοχής.

Μια μικρή ομάδα συγκεντρώθηκε για αγρυπνία σε ένα κοντινό πάρκο, κρατώντας κεριά καθώς προσευχόταν για τους αγνοούμενους και τις οικογένειές τους και τραγουδούσε το «Amazing Grace».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ συγκέντρωσε σε κέντρα απέλασης του κρατούμενους που θα αφήσει ελεύθερους μετά την εκεχειρία με τη Χαμάς
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι 48 όμηροι ή σοροί ομήρων που βρίσκονται στη Γάζα πρέπει να επιστρέψουν στο Ισραήλ έως τη Δευτέρα, στις 12.00 το μεσημέρι τοπική ώρα
Γάζα