Το πράσινο μήλο είναι και αυτό υλικό της εποχής που διανύουμε.
Είναι ένα ευέλικτο υλικό, γιατί η ταυτότητά του είναι ρευστή: δεν είναι ούτε απόλυτα, γλυκό ούτε απόλυτα ξινό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οπότε χρησιμοποιείται σε μαγειρική, ζαχαροπλαστική, αλλά και σε σαλάτες.
Η οξύτητά του ταιριάζει ιδανικά με κρέατα, πουλερικά και λαχανικά, προσφέροντας μια φρέσκια και δροσερή νότα.
Αυτή η σαλάτα με ψητό κοτόπουλο, πράσινο μήλο και ροκφόρ, που συνδυάζει γεύσεις και αρώματα, θα γίνει η αγαπημένη στα τραπέζια σας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σαλάτα με κοτόπουλο πράσινο μήλο και ροκφόρ
Υλικά:
- 2 φιλέτα κοτόπουλου, ψημένα και κομμένα σε φέτες
- 2 πράσινα μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 100 γρ ροκφόρ ή μπλε τυρί, θρυμματισμένο
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια
- φρέσκα φύλλα μαρουλιού ή baby σπανάκι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.σ. μαγιονέζα light
- αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπωλ ή πιατέλα, τοποθετούμε φύλλα μαρουλιού ή baby σπανάκι ή μείγμα των δύο σαλατικών.
Βάζουμε τις φέτες κοτόπουλου, τα πράσινα μήλα, το τυρί και τα καρύδια.
Σε μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, την μαγιονέζα, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε.