Κόσμος

Τραγωδία στη Λισαβόνα: Εκτός προδιαγραφών το καλώδιο του τελεφερίκ Γκλόρια που εκτροχιάστηκε με 17 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Η αποσύνδεση του καλωδίου προκάλεσε τον πολύνεκρο εκτροχιασμό στις αρχές Σεπτεμβρίου

«Εκτός προδιαγραφών» ήταν το καλώδιο που συνέδεε τα βαγόνια του τελεφερίκ Γκλόρια, σύμφωνα με την ερευνητική επιτροπή που ερεύνησε τα αίτια της τραγωδίας της 3ης Σεπτεμβρίου στη Λισαβόνα με τους 17 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες.

Το καλώδιο που συνέδεε τα δύο βαγόνια του τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα, η αποσύνδεση του οποίου προκάλεσε τον πολύνεκρο εκτροχιασμό του στις αρχές Σεπτεμβρίου, δεν ήταν σύμφωνο με τους κανονισμούς.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε, σύμφωνα με μία προκαταρκτική έκθεση που δόθηκε το βράδυ της Δευτέρας (20.10.2025) στη δημοσιότητα, η Υπηρεσία Ερευνών των Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων (GPIAAF) της Πορτογαλίας.

 

Η Υπηρεσία συνέστησε, επίσης, να παραμείνουν ακινητοποιημένα όλα τα υπόλοιπα τελεφερίκ της πρωτεύουσας, ώστε να διασφαλιστεί ότι διαθέτουν συστήματα πέδησης και καλωδιώσεις εντός των προδιαγραφών, «ικανές να ακινητοποιήσουν τα βαγόνια στην περίπτωση που σπάσει το καλώδιο».

 

Τα τελεφερίκ της Λισαβόνας έχουν διακόψει τη λειτουργία τους μετά το δυστύχημα της 3ης Σεπτεμβρίου, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
CNN: Στον «πάγο» η συνάντηση Τραμπ με Πούτιν – Αναβλήθηκε το ραντεβού Ρούμπιο και Λαβρόφ
Ρούμπιο και Λαβρόφ έχουν διαφορετικές απόψεις για τον τρόπο που θα τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία - Η συνάντησή τους θεωρείται βασικό κομμάτι της προετοιμασίας για τη δεύτερη συνάντηση κορυφής Τραμπ και Πούτιν
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν
Μουσείο του Λούβρου: Γραφική αναπαράσταση της «κλοπής του αιώνα» – Οι μεθοδικές κινήσεις των «φαντομάδων» δραστών
Στο βίντεο της γαλλικής δημόσιας τηλεόρασης αναπαριστώνται οι κινήσεις των τεσσάρων κλεφτών από τη στιγμή που ανέβηκαν με αναβατόριο στον πρώτο όροφο του Λούβρου μέχρι τη διαφυγή τους με τα σκούτερ
Μουσείο του Λούβρου