Κόσμος

Λούβρο: Αναπαράσταση δείχνει τα 3 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα που χρειάστηκαν οι διαρρήκτες για την κινηματογραφική κλοπή

Καρέ καρέ με τη χρήση ΑΙ, το πώς οι διαρρήκτες πραγματοποίησαν την κλοπή των αμύθητης αξίας κοσμημάτων

Μόλις 3 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα χρειάστηκαν για τους διαρρήκτες να πραγματοποιήσουν την κλοπή στο μουσείο του Λούβρου, που ήταν βγαλμένη από σενάριο ταινίας.

Σε λιγότερο από 4 λεπτά οι κλέφτες κατάφεραν με μελετημένες κινήσεις να «αδειάσουν» την περασμένη Κυριακή, 19.10.2025, τη Γκαλερί του Απόλλωνα στο μουσείο του Λούβρου, αποσπώντας κοσμήματα του Στέμματος αξίας 88 εκατομμυρίων ευρώ.

Τον τρόπο δράσης τους απεικονίζει καρέ – καρέ βίντεο με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης χάρη στις πληροφορίες του τμήματος Αστυνομίας και Δικαιοσύνης του BFM TV, μέσα από μία εντυπωσιακή γραφική αναπαράσταση.

Οι τέσσερις ύποπτοι έφτασαν στο Λούβρο με όχημα που έφερε μηχανική πλατφόρμα (ανυψωτικό), την οποία χρησιμοποίησαν οι δύο από αυτούς για να αποκτήσουν πρόσβαση στη Γκαλερί του Απόλλωνα μέσω ενός μπαλκονιού κοντά στον Σηκουάνα.

Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν τη μεταλλική σκάλα να φτάνει μέχρι ένα παράθυρο του πρώτου ορόφου, ενώ όπως είπε η διευθύντρια του μουσείου, η μοναδική κάμερα που έδειχνε τον χώρο εξωτερικά, ήταν στραμμένη αλλού προς τον Σηκουάνα.

Οι κλέφτες, μπήκαν στο μουσείο κόβοντας το τζάμι του παραθύρου με ηλεκτρικά εργαλεία, ενώ στη συνέχεια απείλησαν τους φύλακες, οι οποίοι αμέσως εκκένωσαν τον χώρο. Οι δράστες στη συνέχεια έσπασαν τα τζάμια δύο προθηκών που περιείχαν τα πολύτιμα κοσμήματα.

Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι ληστές έμειναν μέσα λιγότερο από τέσσερα λεπτά και διέφυγαν στις 09:38 το πρωί, επιβαίνοντας σε δύο σκούτερ που τους περίμεναν έξω από το μουσείο.

Τα ντοκουμέντα από την κλοπή

Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο που κάνουν το φως της δημοσιότητας, και δείχνουν την δράση των διαρρηκτών μέσα στο μουσείο του Λούβρου αλλά και κατά τη διαφυγή τους.

Στο πρώτο βίντεο φαίνονται οι κλέφτες, αφού ολοκλήρωσαν την διαρρηξη με επιτυχία,  να κατεβαίνουν από το ανυψωτικό μηχάνημα που χρησιμοποίησαν για να εισβάλλουν στο μουσείο του Λούβρου. Αυτό μάλιστα είναι και το πρώτο καθαρό βίντεο που αποτυπώνει τους δράστες. Αφού «πιάνουν» έδαφος, καβαλούν τις μηχανές τους και τρέπονται σε φυγή. Το πού βρίσκονται τώρα ή το που είναι τα κοσμήματα παραμένει μυστήριο.

 

Σε ένα δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο φαίνονται να είναι μέσα στο μουσείο του Λούβρου. Οι σειρήνες δεν σταματούν να ηχούν ενώ στη μέση της αίθουσας στέκονται 3 άνδρες που φορούν κίτρινα – φωσφοριζέ γιλέκα. Δύο από αυτούς σπρώχνουν με δύναμη τα κοσμήματα του γαλλικού στέμματος μέσα στον μαύρο σάκο τους.

 

Οι δράστες εκτέλεσαν το ριψοκίνδυνο σχέδιό τους, εκθέτοντας έτσι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο που «ξεγυμνώθηκε» σε ζητήματα ασφαλείας. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δύο ρωσικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Λιθουανίας – Αποχώρησαν μέσα σε 18 δευτερόλεπτα
Τα ρωσικά αεροσκάφη εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Λιθουανίας, προκαλώντας την άμεση επέμβαση μαχητικών του ΝΑΤΟ που απογειώθηκαν από την Πολωνία – Το Βίλνιους καταγγέλλει κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου
Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος
Ρώσοι στρατιώτες σκότωσαν 5 αμάχους στο Ντονέτσκ της Ουκρανίας - Γυναίκα έχασε τον άντρα της και τους δύο γιους της
Η ίδια υποστηρίζει ότι οι στρατιώτες ζητούσαν επίμονα από την οικογένειά της να τους δώσει πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις των δυνάμεων της Ουκρανίας και επειδή εκείνοι δεν μίλησαν τους πυροβόλησαν
στρατιώτες
Μουσείο του Λούβρου: «Όταν πρέπει να γίνει γρήγορα» – Η χιουμοριστική διαφήμιση του Γερμανού κατασκευαστή του αναβατορίου της ληστείας
Η εταιρεία Böcker, της οποίας ο εξοπλισμός χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία του Λούβρου, αντέδρασε με χιούμορ στα social media, προβάλλοντας τις επιδόσεις του μηχανήματός της… χωρίς να χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας
Ο κατασκευαστής γερανών Boecker γίνεται viral με τη χιουμοριστική διαφήμισή του μετά τη ληστεία στο Λούβρο
Ισπανία: Βρέθηκε μετά από έναν χρόνο το σώμα αγνοούμενου από τις φονικές πλημμύρες της Βαλένθια
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη νοτιοανατολική Ισπανία, οι αρχές ανακάλυψαν μέσα στη λάσπη τη σορό ενός άνδρα που αγνοούνταν από την ημέρα της τραγωδίας
Ένας εθελοντής καθαρίζει έναν δρόμο που έχει καταστραφεί από τις πλημμύρες στην Ισπανία
Γάζα: Στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια εκτιμά ο ΠΟΥ το κόστος ανοικοδόμησης του συστήματος υγείας – Εκκενώθηκαν άρρωστα παιδιά
Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποιεί για μια «καταστροφική» κατάσταση στη Γάζα, όπου μόνο 14 από τα 36 νοσοκομεία λειτουργούν μερικώς
Ένα ασθενοφόρο στη Γάζα