Κόσμος

Έκλεισαν αεροδρόμια της Λιθουανίας λόγω μετεωρολογικών μπαλονιών από τη Λευκορωσία

Η πρωθυπουργός της Λιθουανίας, απείλησε ότι θα κλείσει τα σύνορά με τη Λευκορωσία εάν επαναληφθούν τέτοια περιστατικά

Τα αεροδρόμια Βίλνιους και Κάουνας στη Λιθουανία έκλεισαν το βράδυ της Παρασκευής 24.10.2025, καθώς μετεωρολογικά μπαλόνια με προέλευση τη Λευκορωσία μπήκαν στον εναέριο χώρο της χώρας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών.

Πρόκειται για το τρίτο παρόμοιο περιστατικό μέσα στον ίδιο μήνα στη Λιθουανία με μπαλόνια να πιάνονται από τα ραντάρ, προερχόμενα από τη Λευκορωσία κάτι που έχει προκαλέσει ανησυχία και οργή στο Βίλνιους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου της Λιθουανίας, η εναέρια κυκλοφορία στα δύο αεροδρόμια έχει διακοπεί έως τις 22:00 τοπική ώρα με το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων (NCMC) να αναφέρει ότι «δεκάδες μπαλόνια» εντοπίστηκαν από τα ραντάρ στον εναέριο χώρο.

 

Το αεροδρόμιο του Βίλνιους είχε κλείσει και νωρίτερα -την Τρίτη 21.10.2025 αλλά και την Κυριακή 05.10.2025- όταν, σύμφωνα με τις αρχές, μπαλόνια λαθρεμπόρων από τη Λευκορωσία μπήκαν στον εναέριο χώρο μεταφέροντας λαθραία τσιγάρα.

Η πρωθυπουργός της Λιθουανίας, Ίνγκα Ρουγκινιένε, δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα θα κλείσει τα σύνορά της με τη Λευκορωσία εάν επαναληφθούν τέτοια περιστατικά.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ευρωπαϊκές χώρες υπενθυμίζεται ότι έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με πολλές παραβιάσεις του εναέριου χώρου από drones κυρίως, μεταξύ αυτών και τα αεροδρόμια της Κοπεγχάγης, του Μονάχου και σε άλλες περιοχές της Βαλτικής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Βενεζουέλα στα πρόθυρα πολέμου: Ο Τραμπ στέλνει αεροπλανοφόρο για να διαλύσει τα καρτέλ ναρκωτικών – Αντιδρά ο Μαδούρο
«Μηχανεύονται νέο αιώνιο πόλεμο, υπόσχονταν πως δεν θα αρχίσουν ποτέ ξανά πόλεμο και κατασκευάζουν έναν πόλεμο τον οποίο θα αποτρέψουμε», τόνισε ο Νικολάς Μαδούρο
Ντόναλντ Τραμπ
«ΗΠΑ και Ρωσία κοντά στη λύση για την Ουκρανία – Σημαντικό ότι ο Ζελένσκι αναγνώρισε τις γραμμές των μετώπων», λέει το Κρεμλίνο
«Χαμηλός ο αντίκτυπος των νέων κυρώσεων στο πετρέλαιο», εκτίμησε ειδικός απεσταλμένος της Ρωσίας - «Η συνάντηση Τραμπ με Πούτιν δεν ακυρώθηκε αλλά αναβλήθηκε»
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν 35