Κόσμος

Κυρώσεις των ΗΠΑ στον πρόεδρο της Κολομβίας: «Επέτρεψε στα καρτέλ ναρκωτικών να ανθίσουν»

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Τραμπ απείλησε να αυξήσει τους δασμούς στην Κολομβία και την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει κάθε χρηματοδότηση

Οι ΗΠΑ επέβαλλαν σήμερα 24 Οκτωβρίου κυρώσεις στον πρόεδρο στην Κολομβία, Γκουστάβο Πέτρο, κατηγορώντας τον ότι αρνήθηκε να σταματήσει τη ροή κοκαΐνης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Από τότε που ο πρόεδρος Γκουστάβο Πέτρο ανέλαβε την εξουσία, η παραγωγή κοκαΐνης στην Κολομβία έχει εκτοξευτεί στο υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων δεκαετιών, πλημμυρίζοντας τις ΗΠΑ και δηλητηριάζοντας τους Αμερικανούς», ισχυρίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ.

«Ο πρόεδρος Πέτρο επέτρεψε στα καρτέλ ναρκωτικών να ανθίσουν και αρνήθηκε να σταματήσει αυτή τη δραστηριότητα. Σήμερα, ο πρόεδρος Τραμπ λαμβάνει σθεναρά μέτρα για να προστατεύσει το έθνος μας και να καταστήσει σαφές ότι δεν θα ανεχθούμε τη διακίνηση ναρκωτικών στη χώρα μας», πρόσθεσε.

Ο Πέτρο σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ανέφερε ότι εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να καταπολεμήσει τη διακίνηση ναρκωτικών.

«Η αποτελεσματική καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών επί δεκαετίες μου επέφερε αυτό το μέτρο από την κυβέρνηση της ίδιας της κοινωνίας που βοηθήσαμε τόσο πολύ να σταματήσει την κατανάλωση κοκαΐνης. Είναι απολύτως παράδοξο – αλλά δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω και δεν θα γονατίσουμε ποτέ», τόνισε.

Το όνομα του Πέτρο προστίθεται έτσι σε μια λίστα με παγκόσμιους ηγέτες στους οποίους οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις, όπως στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κυρώσεις επιβλήθηκαν επίσης στη σύζυγο και τον γιο του Πέτρο και στον Αρμάντο Μπενεντέτι, υπουργό Εσωτερικών της Κολομβίας.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Τραμπ απείλησε να αυξήσει τους δασμούς στην Κολομβία και την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει κάθε χρηματοδότηση προς τη χώρα αυτή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Βενεζουέλα στα πρόθυρα πολέμου: Ο Τραμπ στέλνει αεροπλανοφόρο για να διαλύσει τα καρτέλ ναρκωτικών – Αντιδρά ο Μαδούρο
«Μηχανεύονται νέο αιώνιο πόλεμο, υπόσχονταν πως δεν θα αρχίσουν ποτέ ξανά πόλεμο και κατασκευάζουν έναν πόλεμο τον οποίο θα αποτρέψουμε», τόνισε ο Νικολάς Μαδούρο
Ντόναλντ Τραμπ
«ΗΠΑ και Ρωσία κοντά στη λύση για την Ουκρανία – Σημαντικό ότι ο Ζελένσκι αναγνώρισε τις γραμμές των μετώπων», λέει το Κρεμλίνο
«Χαμηλός ο αντίκτυπος των νέων κυρώσεων στο πετρέλαιο», εκτίμησε ειδικός απεσταλμένος της Ρωσίας - «Η συνάντηση Τραμπ με Πούτιν δεν ακυρώθηκε αλλά αναβλήθηκε»
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν 35