Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης για Φώφη Γεννηματά: «Συνεχίζουμε στον δρόμο που χάραξε, ένα δρόμο ενότητας και αυτονομίας»

«Οι αγώνες της για τη μείωση των ανισοτήτων, την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, την ισότητα των φύλων θα μας εμπνέουν πάντα», γράφει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Μεγάλο κενό στον πολιτικό κόσμο, άφησε σαν σήμερα (25.10.2025), την 25η Οκτωβρίου 2021, η Φώφη Γεννηματά, τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που έχασε την πολυετή μάχη της από το καρκίνο, και πέθανε σε ηλικία 56 ετών.

Ο διάδοχος της Φώφης Γεννηματά, Νίκος Ανδρουλάκης έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, για την σημερινή «μαύρη» μέρα του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε στην ανάρτησή του, ότι οι αγώνες της Φώφης Γεννηματά, θα αποτελούν για πάντα έμπνευση προς τον κόσμο, ενώ τόνισε ότι ήταν εκείνη που κατάφερε να κρατήσει «ζωντανή την σπίθα της προόδου».

Υπενθυμίζεται ότι η Φώφη Γεννηματά, στις 11 Οκτωβρίου 2021 έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου μετά από μεγάλη επιδείνωση τη υγείας της άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου.

Η ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη

«Σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την ημέρα που «έφυγε» από κοντά μας η αείμνηστη Πρόεδρος του Κινήματος μας, Φώφη Γεννηματά.

Με το πολιτικό σθένος που διέθετε, ανέλαβε το βάρος της ευθύνης να κρατήσει ζωντανή τη Δημοκρατική Παράταξη σε πολύ δύσκολους καιρούς για την πατρίδα μας.

Κυρίως, όμως, κατάφερε να κρατήσει ζωντανή τη σπίθα της προόδου από τις συμπληγάδες του λαϊκισμού και της αναξιοπιστίας. Οι αγώνες της για τη μείωση των ανισοτήτων, την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, την ισότητα των φύλων θα μας εμπνέουν πάντα.

Συνεχίζουμε στον δρόμο που και η Φώφη χάραξε· ένα δρόμο ενότητας και αυτονομίας», έγραψε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δένδιας: Δεν ισχύει ότι πήραμε πίσω την πρότασή μας στο SAFE – Ζητήθηκε επανυποβολή του αιτήματος, τίποτα δεν έχει λήξει
«Σε τρεις μήνες θα καταλήξουμε στο ποια χώρα θα μετέχει και σε ποιο ευρωπαϊκό αμυντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα» διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Νίκος Δένδιας
Μητσοτάκης σε Πρόεδρο της Μολδαβίας: Ο κάθετος διάδρομος αλλάζει τον γεωπολιτικό και ενεργειακό χάρτη
«Εγγυηθήκατε την ενότητα και δώσατε θάρρος και προοπτική και με την ισχυρή εντολή που λάβατε θα φέρετε πιο κοντά την Μολδαβία στην Ευρώπη με την Ελλάδα δίπλα σας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη MAIA SANDU
Μαρινάκης σε αγρότες: Στις 3 το μεσημέρι η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους - «Υπάρχουν όρια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν»
Ως «κόκκινη γραμμή» περιέγραψε την μη υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και τον διπλασιασμό των συντάξεων, ο Παύλος Μαρινάκης - «Ο διάλογος δεν γίνεται με ταχυδρομικά περιστέρια»
Παύλος Μαρινάκης 117
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι αλλαγές εκπαίδευση και θητεία – Ο πίνακας με το νέο μισθολόγιο
Το νομοσχέδιο επικεντρώνεται στις σταδιοδρομία και στην εξέλιξη αξιωματικών, στις μισθολογικές ρυθμίσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στην αναδιοργάνωση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, την στρατολογία και την εθελοντική στράτευση γυναικών
Στρατιώτες 7