Κόσμος

Ξανασμίγουν Τραμπ και Μασκ: «Πάντα μου άρεσε ο Έλον» – Τι κρύβεται πίσω από την αναθέρμανση της φιλίας τους

«Πέρασε μια δύσκολη περίοδο. Είχε μια κακή στιγμή αλλά μου αρέσει ο Έλον, πάντα θα μου αρέσει» είπε ο αμερικανός πρόεδρος

Δημόσιες αντιπαραθέσεις τέλος για τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Έλον Μασκ. Μετά από ένα καλοκαίρι έντονων λεκτικών συγκρούσεων, φαίνεται πως οι σχέσεις τους αναθερμάνθηκαν.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα (27.10.2025) στους δημοσιογράφους ότι βρίσκεται σε επαφή με τον Μασκ, λέγοντας ότι οι δύο έχουν μιλήσει «περιστασιακά» από τότε που κάθισαν μαζί στην κηδεία του συντηρητικού Τσάρλι Κερκ τον περασμένο μήνα στην Αριζόνα και ότι η σχέση τους είναι «καλή».

«Πάντα μου άρεσε ο Έλον», είπε ο Τραμπ απαντώντας σε ερώτηση του Politico εν πτήσει με το Air Force One για την Ιαπωνία. «Πέρασε μια δύσκολη περίοδο. Είχε μια κακή στιγμή. Αλλά μου αρέσει ο Έλον και υποψιάζομαι ότι θα μου αρέσει πάντα».

Ο Τραμπ και ο Μασκ συγκρούστηκαν επανειλημμένα το προηγούμενο διάστημα, ανταλλάσσοντας προσωπικές προσβολές και πολιτικές απειλές, καθώς ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας και ιδιοκτήτης του X δήλωσε ότι ενδέχεται να υποστηρίξει υποψηφίους που θα αντιταχθούν στους Ρεπουμπλικάνους και ακόμη και να σχηματίσει ένα πολιτικό κόμμα με το όνομα «America Party».

Ο Τραμπ προειδοποίησε τότε ότι ο Μασκ θα αντιμετώπιζε «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν προχωρούσε σε αυτό.

Ενδεικτικό της αλλαγής στάσης του Τραμπ, είναι ότι το καλοκαίρι, μιλώντας σε δημοσιογράφους από το προεδρικό αεροσκάφος ο αμερικανός πρόεδρος είχε πει ότι «δεν σκέφτεται» τον Έλον Μασκ ενώ μία δημοσιογράφος του CNN που συνομίλησε με τον Τραμπ επεσήμανε ότι της εκμυστηρεύθηκε πως «αυτός ο καημένος άνθρωπος έχει πρόβλημα», αναφερόμενος στον Μασκ.

Όλα αυτά  φαίνεται πως ανήκουν πλέον στο παρελθόν…

Η αναθέρμανση της φιλίας τους θα μπορούσε να έχει σημαντικές πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις ενόψει των εκλογών του 2026 και του 2028, καταλήγει το Politico.

Ως ιδιοκτήτης της X, ο Μασκ παραμένει μία από τις επιδραστικές φωνές στα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης, με τη δυνατότητα να επηρεάσει τις εκλογικές αναμετρήσεις με τις γενναιόδωρες δωρεές του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σε Ντόναλντ Τραμπ: «Η Ευρώπη αποφασίζει για τη δημοκρατία της, όχι εσύ»
«Από τα βάθη της καρδιάς μου, είμαι πεπεισμένη υπέρμαχος της διατλαντικής σχέσης, αλλά και υπερήφανοι που αποτελούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ 7
Η κινηματογραφική απόδραση της Μαρία Κορίνα Ματσάδο από την Βενεζουέλα - Η μεταμφίεση, η περούκα και το ταξίδι από Καραϊβική μέχρι Όσλο
Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, εμφανίστηκε δημόσια για πρώτη φορά μετά από 11 μήνες, όταν βγήκε από το μπαλκόνι ενός ξενοδοχείου στο Όσλο, και χαιρέτησ πλήθος υποστηρικτών που επευφημούσαν τη νέα νικήτρια του Νόμπελ
Η βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης Μαρία Κορίνα Ματσάντο αντιδρά καθώς κατευθύνεται προς το Στόρτινγκ, στο Όσλο