Κόσμος

Σίδνεϊ: Βίντεο με τον αστυνομικό που εξουδετέρωσε τον τρομοκράτη – «Η βολή της ζωής του»

Ο ντετέκτιβ φαίνεται να βγαίνει πίσω από ένα δέντρο, να πλησιάζει προσεκτικά τους τρομοκράτες - πατέρα και γιο - τη στιγμή που πυροβολούν από μια πεζογέφυρα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με έναν πυροβολισμό εξουδετέρωσε ένα αστυνομικός τον έναν από τους δύο τρομοκράτες που αιματοκύλισαν την Κυριακή (14.12.2025) την παραλία Μποντάι στο Σίδνεϊ με συνολικά 16 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, έξι εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε νέο συγκλονιστικό βίντεο φαίνεται ο αστυνομικός που άνοιξε πυρ και σκότωσε έναν από τους ενόπλους στη διάσημη παραλία του Σίδνεϊ, συμβάλλοντας καθοριστικά στο να τερματιστεί η σφαγή αθώων πολιτών με πυροβολισμούς.

Στα πλάνα φαίνεται ο αστυνομικός να βγαίνει από την κάλυψή του πίσω από ένα δέντρο, να πλησιάζει κρυφά τον πατέρα και τον γιο και στη συνέχεια να πυροβολεί θανάσιμα τον μεγαλύτερο σε ηλικία ένοπλο από απόσταση περίπου 40 μέτρων, σκοτώνοντάς τον με μία «μοναδική βολή».


Σε βίντεο που καταγράφει τη φρίκη των στιγμών, ο ντετέκτιβ φαίνεται να βγαίνει πίσω από ένα δέντρο, να πλησιάζει προσεκτικά τους τρομοκράτες – πατέρα και γιο, τον 24χρονο Ναβίντ Άκραμ και τον 50χρονο Σατζίντ Άκραμ – τη στιγμή που πυροβολούν από μια πεζογέφυρα.

Σημαδεύει με το πιστόλι τον μεγαλύτερο σε ηλικία δράστη και πυροβολεί. Ο 50χρονος δράστης στη συνέχεια πέφτει στο έδαφος.

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα The Daily Telegraph ότι, δεδομένης της απόστασης, ο πυροβολισμός που σκότωσε τον Σατζίντ Άκραμ ήταν «η βολή της ζωής του».


Η Αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε στο The Nightly ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τις ενέργειες του ντετέκτιβ, καθώς βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη έρευνα για κρίσιμο περιστατικό σχετικά με τους πυροβολισμούς στην παραλία.

Το θάρρος του αστυνομικού εξυμνήθηκε μαζί με εκείνο του πολίτη Άχμεντ Αλ Άχμεντ, ο οποίος επίσης ρίσκαρε τη ζωή του για να αφοπλίσει έναν από τους τρομοκράτες.

Στη συνέχεια, ωστόσο, δέχθηκε πολλαπλούς πυροβολισμούς από τον δεύτερο ένοπλο και νοσηλεύεται, αναρρώνοντας στο νοσοκομείο.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του χάους της επίθεσης στην παραλία. Οι δύο εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από αυτούς επέβαινε σε περιπολικό που έφτασε πρώτο στο σημείο όταν ξέσπασαν οι πυροβολισμοί. Φωτογραφίες του οχήματος δείχνουν τρεις τρύπες από σφαίρες στο παρμπρίζ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ποιοι μπορεί να διαδεχθούν τον Κιρ Στάρμερ: Τα επικρατέστερα ονόματα για την ηγεσία των Εργατικών στη Βρετανία
Υπό πίεση ο Βρετανός πρωθυπουργός να παραιτηθεί μετά τη συντριβή στις τοπικές εκλογές - «Δεν παραιτούμαι», είπε ο Στάρμερ στο υπουργικό συμβούλιο - Παραιτήθηκαν δύο υφυπουργοί του
Keir Starmer, Angela Rayner, Andy Burnham
Ανανεώθηκε πριν 7 λεπτά
Με την πλάτη στον τοίχο ο Κιρ Στάρμερ – «Περισσότερη αστάθεια δεν είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας» λέει ο υπουργός Άμυνας
Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος είναι ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός αρνήθηκε να συνομιλήσει κατ' ιδίαν με υπουργούς του μετά το υπουργικό συμβούλιο
Ο Κιρ Στάρμερ
«Ενδέχεται να εμφανιστούν και άλλα κρούσματα χανταϊού τις επόμενες εβδομάδες», λέει ο ΠΟΥ
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι βρισκόμαστε στην έναρξη μιας μεγαλύτερης επιδημίας, αλλά φυσικά η κατάσταση μπορεί να αλλάξει» ανέφερε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους
Επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου επιβιβάζεται σε αεροπλάνο
Ο πόλεμος στο Ιράν «σβήνει τα χρώματα» από τα σνακς – Ασπρόμαυρες συσκευασίες λόγω έλλειψης μελανιού
Η γνωστή εταιρεία σνακ Calbee ανακοίνωσε ότι θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα καταστήματα νέες συσκευασίες για 14 προϊόντα της, μεταξύ των οποίων πατατάκια και κράκερ γαρίδας
Πατατάκια στα σούπερ μάρκετ της Ιαπωνίας