Ελλάδα

Φυλακές Δομοκού: Θολά σημεία και ερωτήματα γύρω από τη δολοφονία του βαρυποινίτη

Μόλις μπήκε στο αρχιφυλακείο ο οπλισμένος 43χρονος ισοβίτης, ο Βούλγαρος του επιτέθηκε, του άρπαξε το περίστροφο και τον πυροβόλησε τρεις φορές, με τις δύο σφαίρες να τον βρίσκουν στο κεφάλι

Θολά σημεία και πολλά ερωτήματα προκύπτουν γύρω από τις συνθήκες της δολοφονίας του Έλληνα ισοβίτη στις 18:45 το απόγευμα της Κυριακής (15.2.26) στο αρχιφυλακείο των φυλακών Δομοκού.

Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Έλληνα ισοβίτη στις φυλακές Δομοκού έφτασε κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών, το οποίο θα εξετάζει όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία που συγκεντρώνει γύρω από την εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταθέσει όλοι όσοι βρίσκονταν μέσα στο αρχιφυλακείο ο 43χρονος που εξέτιε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση Κορφιάτη στη Ζάκυνθο, εισέβαλε στο αρχιφυλακείο με ένα περίστροφο στα χέρια.

Όπως υποστηρίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού σκόπευε να επιτεθεί στον προϊστάμενο των σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών.

Τότε ο 38χρονος Βούλγαρος ισοβίτης που έχει φυλακιστεί για τη δολοφονία του επιχειρηματία Τζον Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 στη Βούλα και βρίσκονταν μέσα στο αρχιφυλακείο, μόλις μπήκε μέσα ο οπλισμένος 43χρονος του επιτέθηκε, του άρπαξε το περίστροφο και τον πυροβόλησε τρεις φορές.

Οι δύο από τις σφαίρες τον βρήκαν στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο Βούλγαρος κακοποιός να πέσει νεκρός.

Αμέσως στο σωφρονιστικό κατάστημα σήμανε συναγερμός. Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης στις φυλακές έφτασαν από την Αθήνα, άνδρες του τμήματος του Ανθρωποκτονιών ο οποίος αμέσως ξεκίνησαν να λαμβάνουν καταθέσεις και να εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν σε διάφορους χώρους των φυλακών.

Ωστόσο, το αρχιφυλακείο δεν διέθετε κάμερα, όποτε είναι ένα τυφλό σημείο με τους αστυνομικούς να προσπαθούν μέσα από τις ανακρίσεις τους να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση.

Πολλά τα ερωτήματα

Ωστόσο τα έως τώρα δεδομένα δημιουργούν πολλά ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες που οδήγησαν στη δολοφονία, αλλά και για τα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές Δομοκού.

Το σημαντικότερο από αυτά είναι πώς πέρασε το όπλο μέσα στις φυλακές κι έφτασε στα χέρια του 43χρονου Βούλγαρου.

Το δεύτερο σημείο το οποίο θα πρέπει να απαντηθεί είναι πώς έφτασε ο βαρυποινίτης κουβαλώντας το όπλο στο γραφείο του αρχιφύλακα. Κι αυτό πέρασε από πολλές κλειδωμένες πόρτες και θα έπρεπε να ελεγχθεί από δεσμοφύλακες.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι ο συγκεκριμένος βαρυποινίτης να είχε ζητήσει να δει τον αρχιφύλακα, ωστόσο αν ισχύει κάτι τέτοιο θα ήταν παρακινδυνευμένο η συνάντηση να γίνονταν χωρίς την παρουσία κι άλλου σωφρονιστικού υπαλλήλου.  

Ένα άλλο ερώτημα που προκαλεί εντύπωση ήταν η παρουσία του βαρυποινίτη στο αρχιφυλακείο. Αυτό που θα πρέπει να απαντηθεί είναι ο λόγος που ο δολοφόνος του Τζον Μακρή βρέθηκε στο γραφείο του αρχιφύλακα ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως κοντά στο σημείο ήταν και ο γνωστός βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 50χρονος αρχιφύλακας βρίσκονταν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε δυσμένεια καθώς εκτελούσε πλημμελώς τα καθήκοντα του, ενώ είχαν ξεκινήσει όλες οι διαδικασίες για την απομάκρυνση του από τη θέση του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι «Αλεπούδες» της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετέχουν με F-16 Viper στην «Red Flag», την πιο σκληρή αεροπορική άσκηση του πλανήτη
Θα πετάξουν πάνω από την έρημο της Νεβάδα για να αποδείξουν ότι η ελληνική αεροπορική ισχύς μπορεί να σταθεί ισότιμα στο πιο απαιτητικό περιβάλλον αεροπορικού πολέμου παγκοσμίως
Ελληνικό F-16 Viper
Κατατέθηκε το πόρισμα της ΕΔΕ για τα επεισόδια στο ΑΠΘ: «Οποιαδήποτε εκδήλωση θα πραγματοποιείται κατόπιν άδειας»
Kατά τις εργάσιμες ημέρες, όλα τα κτίρια του Πανεπιστημίου θα κλείνουν στις 22:00, τα Σαββατοκύριακα, οι Σχολές θα παραμένουν κλειστές, ενώ οι μεταπτυχιακές και ερευνητικές δραστηριότητες θα διεξάγονται μέχρι τις 18:00
Επεισόδια
Νηπιαγωγός μηνύει το δημόσιο, την υποχρέωσε να γυρίσει με σπασμένο πόδι στην εργασία της
Η αναπληρώτρια νηπιαγωγός κινείται νομικά κατά του δημοσίου για ηθική βλάβη. «Οι αναπληρωτές δικαιούμαστε 15 μέρες άδεια ετησίως, με αποτέλεσμα να πρέπει να επιστρέψω στο σχολείο με πατερίτσες»
Η νηπιαγωγός που έσπασε το πόδι της εν ώρα εργασίας