Κόσμος

Ντουμπάι: Βίντεο ντοκουμέντο από drone που έπεσε σε διαμέρισμα – «Δεν πρόλαβα καν να τελειώσω το τσάι μου»

Γυαλιά καρφιά έγινε το διαμέρισμα του Βρετανού στο Ντουμπάι μετά την επίθεση από ιρανικό drone

Με τη Μέση Ανατολή να φλέγεται δεν είναι λίγες οι χώρες που μπλέχτηκαν σε εχθροπραξίες κατά τους από τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ και ΗΠΑ. Ανάμεσα σε αυτές είναι και το Ντουμπάι, με τον τουριστικό προορισμό να δέχεται πλήγματα από εκεί που δεν το περίμενε.

Ένας Βρετανός περιέγραψε πώς το διαμέρισμά του στο Ντουμπάι χτυπήθηκε από ιρανικό drone, καθώς το εμιράτο δέχεται συνεχείς επιθέσεις από την Τεχεράνη σε αντίποινα για τον θάνατο του ανώτατου ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Το Ιράν επιτίθεται σε συμμάχους των ΗΠΑ σε όλη τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων του Ντουμπάι, του Κουβέιτ, του Μπαχρέιν και του Άμπου Ντάμπι, χρησιμοποιώντας βαλλιστικούς πυραύλους και drones.

Ένας άνδρας με βρετανική προφορά ανέβασε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας: «Μόλις μας χτύπησε drone», προσθέτοντας: «Δεν πρόλαβα καν να τελειώσω το τσάι μου».

Πρόσθεσε ότι το διαμέρισμά του βρίσκεται στον 19ο όροφο του συγκροτήματος Warda στο Ντουμπάι.

Το κτίριο βρίσκεται στο νότιο Ντουμπάι, στην περιοχή Town Square, Al Yalayis 2 – περίπου 18 μίλια από το Burj Khalifa.

Τα διαμερίσματα εκεί πωλούνται κατά μέσο όρο περίπου 1,3 εκατομμύρια ντιρχάμ, δηλαδή σχεδόν 275.000 λίρες.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που διοικεί το Ντουμπάι και τα άλλα έξι εμιράτα, επιβεβαίωσε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα ιρανικά πλήγματα και άλλοι 58 τραυματίστηκαν.

Οι αρχές ανέφεραν ότι συντρίμμια από drones που αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνα έπεσαν πάνω σε δύο σπίτια στην πόλη, τραυματίζοντας δύο άτομα, ενώ προκάλεσαν επίσης πυρκαγιά στο μεγάλο λιμάνι Τζεμπέλ Άλι.

Επιπλέον βίντεο μέσα στη νύχτα έδειξαν πανικό σε τερματικό σταθμό του αεροδρομίου του Ντουμπάι, γεμάτο καπνό και συντρίμμια. Το αεροδρόμιο εκκενώθηκε αφού τραυματίστηκαν τέσσερις εργαζόμενοι. Υπενθυμίζεται ότι φωτιά είχε ξεσπάσει και στο ξενοδοχείο Burj Al Arab μετά από ιρανική επίθεση με drone το Σάββατο (28/02/2026).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρικιαστικός νόμος των Ταλιμπάν: Νόμιμο να χτυπάνε οι άνδρες τις γυναίκες αρκεί να μην σπάνε κόκκαλα – Θανατική ποινή για ομοφυλοφιλία
Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν αυστηρούς περιορισμούς στην εκπαίδευση, την εργασία και την ελεύθερη μετακίνηση, ενώ η μαρτυρία τους στα δικαστήρια έχει μικρότερη βαρύτητα από εκείνη των ανδρών
Μπούρκα 14