Πολιτική

Μητσοτάκης σε Νετανιάχου: Απρόκλητη η επίθεση στην Κύπρο, να αποφευχθεί χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στον Λίβανο, αναγνώρισε το δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ, αλλά προειδοποίησε για τον κίνδυνο ανοίγματος νέου μετώπου

Σε διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε το μεσημέρι της Τρίτης (03.02.2026), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον πρόεδρο του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπεντζαμίν Νετανιάχου, στο φόντο της αυξανόμενης έντασης στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Μητσοτάκης στις επαφές του με τους ηγέτες της περιοχές έθεσε την απρόκλητη επίθεση εναντίον της Κύπρου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση. 

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στον Λίβανο και, στην επικοινωνία του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, αναγνώρισε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε την ανάγκη να μην ανοίξει νέο μέτωπο μέσω εκτεταμένων χερσαίων επιχειρήσεων στον Νότιο Λίβανο.

Στην συνομιλία του με τον Μπεντζαμίν Νετανιάχου συζητήθηκε, ακόμη, η απρόκλητη επίθεση εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και η αμυντική στήριξη που παρέχει η Ελλάδα, με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει ότι η σταθερότητα στη Μέση Ανατολή προϋποθέτει αυτοσυγκράτηση και αποτροπή νέων εστιών ανάφλεξης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δαβάκης: Τουρκική φρεγάτα δεν παρενόχλησε ολλανδικό πλοίο κοντά στην Κάσο αλλά σε διεθνή ύδατα νότια της Κρήτης
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε πολύ νοτιότερα του νησιού, με την Άγκυρα να αξιώνει άδεια βάσει του «ανυπόστατου μνημονίου» με τη Λιβύη
Φρεγάτα
Μαρινάκης για νέα μέτρα στήριξης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού διορθώνει τα λάθη της, γυρίζει στην κοινωνία όσα στερήθηκε»
Με ανάρτησή του στο TikTok, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξειδίκευσε το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Παύλος Μαρινάκης
5
Μετά τον Κεδίκογλου και ο Παναγιωτόπουλος «κουνάει μαντίλι» στον ΣΥΡΙΖΑ: «Θα είμαι με τον Τσίπρα, είτε έτσι είτε αλλιώς»
Ο βουλευτής Αχαΐας δηλώνει ανοιχτά ότι θα ταχθεί στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού, βλέποντας στο πρόσωπό του τον καταλύτη για την αναδιάταξη του λεγόμενου προοδευτικού χώρου
Ανδρέας Παναγιωτόπουλος 6