Κόσμος

Ο Τραμπ «ανέβασε» βίντεο από επίθεση στην Τεχεράνη: Πολλοί από τους στρατιωτικούς ηγέτες του Ιράν εξοντώθηκαν

Ωστόσο, ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν διευκρινίζει τον τόπο ή τον χρόνο του χτυπήματος, ούτε δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επιδρομή ή τους στόχους της

«Πολλοί στρατιωτικοί ηγέτες του Ιράν σκοτώθηκαν σε πλήγμα στην Τεχεράνη», ανέφερε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Truth Social, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (05.04.2026) ώρα Ελλάδας.

Μάλιστα ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε και ένα βίντεο από μία επίθεση στο Ιράν, χωρίς ωστόσο, να διευκρινίζει τον τόπο ή τον χρόνο του χτυπήματος και χωρίς να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επιδρομή ή τους στόχους της.

«Πολλοί από τους στρατιωτικούς ηγέτες του Ιράν, οι οποίοι ηγήθηκαν με ανεπαρκή και απερίσκεπτο τρόπο, εξοντώθηκαν, μαζί με πολλά άλλα, σε αυτό το μαζικό χτύπημα στην Τεχεράνη!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ.

 

Στο μεταξύ, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινο-αμερικανικά πλήγματα σε μία πετροχημική ζώνη, στο νοτιοδυτικό Ιράν, ανέφερε χθες (04.04.2026) το βράδυ ένας υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος.

«Πέντε άνθρωποι έπεσαν μάρτυρες από την επίθεση των αμερικανο-σιωνιστών εχθρών σε επιχειρήσεις που εδρεύουν στην ειδική, πετροχημική οικονομική ζώνη της Μαχσάρ», στην επαρχία Χουζεστάν, ανακοίνωσε ο αντικυβερνήτης αυτής της περιοχής, Βαλιολάχ Χαγιατί.

Το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Isna, που μετέδωσε τις δηλώσεις του Χαγιατί, δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τα θύματα.

Νωρίτερα χθες, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε πει ότι ο ισραηλινός στρατός έπληξε πετροχημικά εργοστάσια και χαλυβουργίες του Ιράν όπου κατασκευάζονται βασικά υλικά για οπλικά συστήματα.

Το νέο 48ωρο τελεσίγραφο Τραμπ και η «κόλαση» που… υπόσχεται το Ιράν

Με τον πόλεμο να εισέρχεται στην 37η ημέρα, ο Τραμπ έδωσε νέο τελεσίγραφο 48 ωρών στο Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ ή να κλείσει συμφωνία.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε ότι είχε δώσει προθεσμία δέκα ημερών στην Τεχεράνη, είτε να προχωρήσει σε συμφωνία είτε να ανοίξει τα Στενά.

«Θυμάστε όταν έδωσα στο Ιράν δέκα ημέρες για να κλείσει συμφωνία ή να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ; Ο χρόνος τελειώνει – 48 ώρες πριν ξεσπάσει η κόλαση πάνω τους. Δόξα στον Θεό!», έγραψε στην πλατφόρμα Truth Social.

 

Δείτε όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή…

Απαντώντας στο τελεσίγραφο Τραμπ, το Ιράν προειδοποίησε ότι ολόκληρη η περιοχή θα μετατραπεί σε «κόλαση» αν κλιμακωθούν οι εχθροπραξίες, όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα χθες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Η ψευδαίσθηση ότι μπορείτε να νικήσετε την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα καταλήξει να γίνει το βάλτο που θα σας οδηγήσει στην καταστροφή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Εμπραχίμ Ζολφαγκάρι αργά χθες το βράδυ, δίνοντας σκληρή απάντηση στον Τραμπ.

Ο εκπρόσωπος της ιρανικής κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης «Khatam al-Anbiya» προειδοποίησε το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η περιοχή θα «μετατραπεί σε κόλαση» αν ενταθούν οι επιθέσεις τους.

Το Ιράν δεν αρνήθηκε ποτέ να συμμετάσχει σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, είχε αναφέρει – στο μεταξύ – σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αμπάς Αραγτσί.

Ο ίδιος υποστήριξε ακόμη ότι οι ιρανικές θέσεις παρουσιάζονται λανθασμένα από τα αμερικανικά ΜΜΕ.

«Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες στο Πακιστάν για τις προσπάθειές του και δεν αρνηθήκαμε ποτέ να πάμε στο Ισλαμαμπάντ. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι όροι μίας οριστικής και διαρκούς λήξης στον παράνομο πόλεμο που μας έχει επιβληθεί», επισήμανε.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι χθες βομβαρδίστηκε ο εμβληματικός ιρανικός πυρηνικός σταθμός του Μπουσέρ, την ώρα που συνεχίζονται από όλες τις πλευρές οι έρευνες για τον εντοπισμό του Αμερικανού πιλότου, ο οποίος αγνοείται μετά τη συντριβή του F-15 στις 3 Απριλίου στο νοτιοδυτικό Ιράν.

Ισραήλ: Προετοιμάζει επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις

Το Ισραήλ προετοιμάζει επιθέσεις σε ιρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις, αλλά αναμένει το «πράσινο φως» από τις ΗΠΑ, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του ισραηλινού στρατού, προσθέτοντας ότι τέτοιες επιθέσεις πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν εντός της επόμενης εβδομάδας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ψάχνοντας βελόνα στα άχυρα»: Το σχέδιο διάσωσης του Αμερικανού πιλότου - Η παραπλάνηση της Τεχεράνης και η μυστική βάση
Πώς οι Αμερικανοί κατάφεραν να μπουν στο έδαφος του Ιράν και να διασώσουν τον πιλότο που αγνοούνταν από την περασμένη Παρασκευή - Είναι τραυματίας, αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο
Αμερικανοί στρατιώτες 28
Το 48ωρο τελεσίγραφο Τραμπ για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, η «κόλαση» του Ιράν και οι αλλεπάλληλες ισραηλινές επιθέσεις
Στην 36η μέρα του πολέμου, το Ιράν απορρίπτει το «αδύναμο και νευρικό» τελεσίγραφο του Τραμπ, το Ισραήλ δηλώνει έτοιμο να χτυπήσει ενεργειακές εγκαταστάσεις και ο Λίβανος σφυροκοπείται ανελλιπώς
Λίβανος
Υπόθεση Επστάιν: Έκκληση στον βασιλιά Κάρολο να δεχθεί θύματα του σεξουαλικού εγκληματία απευθύνει η οικογένεια της Βιρτζίνια Τζιουφρέ
Η Τζιουφρέ, η οποία αυτοκτόνησε, είχε αποκαλύψει ότι ο Τζέφρι Επστάιν την εξέδιδε στον μικρότερο αδελφό του βασιλιά Καρόλου, τον πρώην, πλέον, πρίγκιπα Άντριου, όταν εκείνη ήταν 17 ετών
Βιρτζίνια Τζιουφρέ