Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Champions League: Μονακό και Εμπαπέ “τρομοκράτησαν” την Ντόρτμουντ!

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Αγωνίστηκε μια ημέρα μετά την περιπέτεια της, με το «χτύπημα» στο πούλμαν που την μετέφερε. Η Ντόρτμουντ νίκησε την… τρομοκρατία στην κατάμεστη έδρα της, αλλά όχι και την Μονακό. Η ομάδα του Τούχελ «πλήρωσε» το κακό της πρώτο ημίχρονο και οι Μονεγάσκοι έκαναν αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στου «4» του Champions League, επικρατώντας με 3-2 και έχοντας στην Γαλλία τον επαναληπτικό. Δυο γκολ ο τρομερός Εμπαπέ.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League απέκτησε η εκπληκτική Μονακό του Ζαρντίμ, που νίκησε στο «Signal Iduna Park» με 3-2 τη σοκαρισμένη από τα χθεσινά γεγονότα Ντόρτμουντ και θα παίξει με σαφές πλεονέκτημα τη ρεβάνς στο «Louis II», στις 19 Απριλίου.

Τα όσα έγιναν με την επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ έκαναν τους –έτσι κι αλλιώς παθιασμένους- φίλους της να γεμίσουν ασφυκτικά το «Signal Iduna Park» για να στηρίξουν την ομάδα τους. Υπέροχη στιγμή πριν τη σέντρα του παιχνιδιού, όταν όλοι τους τραγούδησαν με… μια φωνή το «You never walk alone».

 

 Οι Βεστφαλοί μπήκαν καλά στο παιχνίδι και είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 11’ με το σουτ του Ομπαμεγιάνγκ –μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή- να περνάει άουτ. Η δραστήρια Μονακό όμως δεν είχε παθητικό ρόλο και στο 16 έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο διαιτητής είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παπασταθόπουλου στον Εμπαπέ, αλλά ο Φαμπίνιο αστόχησε από τα 11 βήματα!

Στο 17’ όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κάνουν το 0-1, αλλά.. άδικα. Μετά από σέντρα από αριστερά, ο Εμπαπέ –από θέση οφσάιντ- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Η ομάδα του Τούχελ προσπάθησε να συνέλθει και στο 32’ έχασε μοναδική ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα, με το πλασέ του Καγκάβα να περνά μόλις άουτ. Τα πράγματα όμως κύλησαν ακόμα χειρότερα για την Ντόρτμουντ, που είδε τον Μπέντερ να κάνει το 0-2 με αυτογκόλ στο 35’ (απίθανη κεφαλιά ψαράκι). 

Η Ντόρτμουντ εμφανίστηκε όμως βελτιωμένη στην επανάληψη, με την είσοδο των Σαχίν και Πούλισιτς. Η ομάδα του Ζαρντίμ δέχθηκε πίεση και είδε το σκορ να μειώνεται στο 57’.Η πανέξυπνη ασίστ του Ομπαμεγιάνγκ –με τακουνάκι- βρήκε τον Καγκάβα, που πρόλαβε την έξοδο του Σούμπασιτς, πάσαρε στον Ντεμπελέ, ο οποίος σε άδεια εστία έκανε το 1-2. 

 Οι Γερμανοί πίεσαν για να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως άφησαν πολλά κενά στην άμυνα τους και στο 75’ παραλίγο να δεχθούν το 1-3. Σε αντεπίθεση ο Φαλκάο έγινε δέκτης της μπάλας, πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά πλάσαρε άουτ. Αυτό που όμως που δεν έκανε ο Κολομβιανός, το κατάφερε ο Εμπαπέ πέντε λεπτά αργότερα. Ο Πίστσεκ έκανεκακή παράλληλη πάσα στην άμυνα για τον Παπασταθόπουλο, ο Γάλλος επιθετικός έκλεψε τυην μπάλα και νίκησε τον Μπουρκί.

 

Το παιχνίδι όμως δεν είχε τελειώσει για τους γηπεδούχους, που στο 83’ μείωσαν σε 3-2. Με μια «μαγική» κίνηση, ο Καγκάβα αδειάζει ιδανικά τον Τζέμερσον μέσα στην περιοχή και πλάσαρε από κοντά για το 2-3. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, αφού στις καθυστερήσεις ο Ομπαμεγιάνγκ δεν μπόρεσε -με κοντινή κεφαλιά- να κάνει το 3-3, σε μια απίστευτη ευκαιρία.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε