Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Δεν έσπασε η “κατάρα” – Κυπελλούχος Ευρώπης η Σεβίλλη

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μπενφίκα έχασε απίστευτες ευκαιρίες αλλά έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Μπέτο που έπιασε και δύο πέναλτι και οδήγησε την Σεβίλλη στο τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της (0-0, 4-2 πεν.). Όγδοος συνεχόμενος ευρωπαϊκός χαμένος τελικός για τους Πορτογάλους που… κατάφεραν να αήττητοι να μην κερδίσουν το Γιουρόπα Λιγκ.

Το LIVE του αγώνα

Στο πρώτο ημίχρονο η δύναμη και το πάθος ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία και εκτός από ένα σουτ του Γκαράι στο 14΄, όλα έγιναν στα τελευταία δύο λεπτά. Στο 45΄ ο Μπέτο έκανε την πρώτη του μεγάλη επέμβαση στην προβολή του Μάξι Περέιρα, ενώ ένα λεπτό αργότερα είπε “όχι” στο σουτ του Ροντρίγκο.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, η Μπενφίκα διαμαρτυρήθηκε δικαιολογημένα για πέναλτι και αποβολή καθώς ο Γκαϊτάν ανατράπηκε σε προφανή θέση για γκολ αλλά ο Μπριχ έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Η Μπενφίκα έχασε τρομερή διπλή ευκαιρία με τους Λίμα και Ροντρίγκο να μην μπορούν να νικήσουν τον Μπέτο, ενώ η Σεβίλλη απάντησε με τον Ρέγες να αστοχεί σε τετ α τετ στο 53΄.

Μετά το 65΄ ο ρυθμός έπεσε πάλι, με την Μπενφίκα να ανεβάζει την απόδοση της ξανά στα τελευταία λεπτά. Στο 84΄ο Λίμα έπιασε εκπληκτικό σουτ αλλά δε μπόρεσε να νικήσει τον Μπέτο, ενώ ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Γκαράι πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στις καθυστερήσεις ξανά ο Γκαράι αστόχησε από εξαιρετική θέση για να πάει το ματς στην παράταση.

Εκεί, η Σεβίλλη έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπάκα να αστοχεί σε τετ α τετ στο 101΄, ενώ ο Γκαμέιρο επίσης πλάσαρε άουτ για τους Ισπανούς στο 110΄. Τελικά το 0-0 έμεινε και στο έξτρα μισάωρο, οπότε όλα κρίθηκαν στα πέναλτι.

Στην.. ρώσικη ρουλέτα μίλησε ξανά ο Μπέτο που έπιασε τα πέναλτι των Καρντόζο και Ροντρίγκο την ώρα που οι Μπάκα, Εμπιά, Κόκε και Γκαμέιρο ευστόχησαν για να δώσουν στην Σεβίλλη το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας τους. Όλα τα τελευταία 8 χρόνια.

ΣΕΒΙΛΛΗ:
Μπέτο, Κόκε, Παρέχα, Φάσιο, Φερνάντο Ναβάρο, Καρίσο, Μ’Μπιά, Ράκιτιτς, ΧΑ Ρέγες (78′ Μαρίν) (104′ Γκαμεϊρό), Βιτόλο (110′ Φιγκέιρας), Μπάκα.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Όμπλακ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σικέιρα (99′ Όσκαρ Καρντόσο), Ρούμπεν Αμορίμ, Αντρέ Γκόμες, Σουλεϊμάνι (25′ Αντρέ Αλμέιδα), Γκαϊτάν, Ροντρίγκο, Λίμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε