Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Εκρήξεις στο πούλμαν της Dortmund: Βρήκαν σημείωμα με την ανάληψη ευθύνης – “Στόχευαν την ομάδα”!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

– Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 19.45 (ώρα Ελλάδας) θα διεξαχθεί το ματς Ντόρτμουντ – Μονακό, έπειτα από εκρηξη που σημειώθηκε έξω από το λεωφορείο της Μπορούσια 
– Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ο Μαρκ Μπάρτρα, μετά τον τραυματισμό του από σπασμένα γυαλιά
– Το περιστατικό συνέβη στο δρόμο Wittbräucker (10 χιλιόμετρα από το γήπεδο της Ντόρτμουντ)
– “Χρησιμοποιήθηκε ισχυρή εκρηκτική ύλη”, τονίζουν πηγές της γερμανικής αστυνομίας
– Ολονύχτιες έρευνες της γερμανικής αστυνομίας

Τρόμος και… μυστήριο από τις τρεις εκρήξεις που σημειώθηκαν κοντά στο πούλμαν της Μπορούσια Ντόρτμουντ, την ώρα που κατευθυνόταν προς το γήπεδο για το ματς με τη Μονακό. Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, έσκασαν τα λάστιχα του πούλμαν και έσπασαν πολλά παράθυρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι από τα γυαλιά ο 26χρονος αμυντικός, Μαρκ Μπάρτρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και τελικά υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον δεξιό καρπό. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειώσουμε πως το πούλμαν είχε τριπλά τζάμια, τα οποία… έσωσαν τα μέλη της ομάδας από τις ισχυρές εκρήξεις, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

«Έπειτα από την προκαταρκτική έρευνα, εκτιμούμε ότι αυτή ήταν μια επίθεση με ισχυρές εκρηκτικές ύλες», τόνισε η αστυνομία της Ντόρτμουντ με ανάρτηση της στο Twitter.

“Θα δουλεύουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για να ανακαλύψουμε ποιος είναι πίσω από αυτήν την επίθεση. Όλοι οι αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί στο Ντόρτμουντ. Οι τρεις εκρήξεις συνέβησαν ακριβώς τη στιγμή που το λεωφορείο πέρασε από το σημείο. Φαίνεται πως οι εκρηκτικοί μηχανισμοί φτιάχτηκαν από κάποιον πολύ έμπειρο. Πιθανότατα χρησιμοποίησαν κάποιο κινητό τηλέφωνο ή τηλεχειριστήριο για πόρτα γκαράζ”, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, γνωστοποιώντας επίσης πως βρέθηκε ένα σημείωμα με την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης, το οποίο εξετάζεται.

Νωρίτερα, πάντως, πηγές ασφαλείας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, τόνιζαν πως οι γερμανικές αρχές δεν έχουν μέχρι αυτού του σημείου των ερευνών αποδείξεις ότι η έκρηξη είχε «τρομοκρατική» προέλευση.

 

 

«Το λεωφορείο ξεκίνησε» από το ξενοδοχείο που διέμενε η ομάδα στην δυτική πόλη της Γερμανίας για να φτάσει στο γήπεδο διανύοντας μια απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων, όταν «τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Γκούναρ Βόρτμαν.

 

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε