Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Euro 2020, Ολλανδία – Αυστρία 2-0: «Καθάρισαν» εύκολα οι «Οράνιε» και προκρίθηκαν στους «16»

Euro 2020, Ολλανδία – Αυστρία 2-0: «Καθάρισαν» εύκολα οι «Οράνιε» και προκρίθηκαν στους «16»
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ολλανδία έπαιξε ανά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ από το τελικό 2-0 επί της Αυστρίας, στη δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Euro 2020. Ακόμη κι έτσι όμως, εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους “16” της διοργάνωσης.

Οι Ολλανδοί πήραν ένα γκολ “δώρο” μόλις στο 11ο λεπτό του αγώνα, με τον Νταβίντ Αλάμπα να κάνει ένα “χαζό” πέναλτι και να δίνει την ευκαιρία στον Μέμφις Ντεπάι να ανοίξει το σκορ από τη βούλα του πέναλτι για το 1-0 στο ματς.

Στη συνέχεια ο ρυθμός δεν ήταν καλός, με την Αυστρία να δυσκολεύεται στην επίθεση και τους “Οράνιε” να προσπαθούν να ελέγξουν τον αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μόνη πραγματικά σημαντική στιγμή μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, ήρθε στο 40′, όταν ο σκόρερ του αγώνα, έχασε μία απίθανη ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του γκολ αλλά και της ομάδας του, πλασάροντας άουτ σε κενή εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με την Ολλανδία να ανεβάζει την απόδοσή της και να “σφυροκοπεί” τους αντιπάλους της με στόχο ένα δεύτερο γκολ που θα “καθάριζε” και το παιχνίδι. Οι Ολλανδοί έχασαν έτσι σωρεία ευκαιριών στο πρώτο 20λεπτο μετά την ανάπαυλα.

Το γκολ ήρθε τελικά στο 66′ μετά από μία εξαιρετική αντεπίθεση, με τον Ντάμφρις να πλασάρει σε κενή εστία για το 2-0 στην αναμέτρηση, το οποίο και έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στην Ολλανδία για τη δεύτερη νίκη της στο Euro 2020.

Οι Αυστριακοί προσπάθησαν στο τέλος να αντιδράσουν κι έχασαν με τη σειρά τους κάποιες ευκαιρίες, με τον Αλάμπα να φθάνει κοντά στο 81′, αλλά να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ με “φωτοβολίδα” από μακριά.

Η Ολλανδία από την πλευρά της “σπατάλησε” αρκετές αντεπιθέσεις και για μεγαλύτερο σκορ, με το 2-1 να παραμένει μέχρι τέλους και να της εξασφαλίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι “Οράνιε” βρίσκονται στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου με 6 βαθμούς, ενώ Αυστρία και Ουκρανία έχουν από τρεις βαθμούς, αλλά αναμετρώνται μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική, με τον νικητή να παίρνει το δεύτερο “εισιτήριο” για τα νοκ άουτ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις