Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Euro 2020, Σουηδία – Σλοβακία 1-0: Από την βούλα στην κορυφή του 5ου ομίλου οι Σκανδιναβοί

Euro 2020, Σουηδία – Σλοβακία 1-0: Από την βούλα στην κορυφή του 5ου ομίλου οι Σκανδιναβοί
ΦΩΤΟ Reuters

Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Έμιλ Φόρσμπεργκ στο 76ο λεπτό χάρισε ένα πολύτιμο τρίποντο στη Σουηδία, αφού μετά τη νίκη με 1-0 επί της Σλοβακίας βρίσκεται στην κορυφή του 5ου ομίλου και «αγκαλιά» με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2020.

H Σουηδία δεν έχασε την ευκαιρία και «έχτισε» πάνω στον «χρυσό» βαθμό που είχε αποσπάσει από την Ισπανία στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου για το Euro 2020, αφού κατάφερε και «λύγισε» με σκορ 1-0 την Σλοβακία και πλέον με 4 πόντους φιγουράρει στην κορυφή του 5ου ομίλου. 

Μετά από ένα «στείρο» πρώτο ημίχρονο χωρίς φάσεις, το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους Σλοβάκους να αγγίζουν το γκολ, αλλά τον Όλσεν να αποκρούει εξ’επαφής καρφωτή κεφαλιά και τον Ντουμπράβκα να τον μιμείται ένα λεπτό αργότερα. Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς ήταν ένας μονόλογος των Σουηδών, οι οποίοι με κύριο εκφραστή των επιθέσεών τους τον Ισάκ, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες και τελικά «λυτρώθηκαν» στο 76′ .

Τότε ο «ήρωας» -μέχρι εκείνο το σημείο- των Σλοβάκων, Ντουμπράβκα, ανέτρεψε τον Κουάισον, ενώ ήταν σε θ΄λεση τετ-α-τετ, παραχωρώντας πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Φόρσμπεργκ διαμορφώνοντας το τελικό 1-0, αφού παρά τις προσπάθειες των Σλοβάκων η κατάσταση δεν άλλαξε ως το τέλος.

Καλύτεροι και με περισσότερες ευκαιρίες οι Σουηδοί, θα αντιμετωπίσουν την Πολωνία (23/6), επίσης στην Αγία Πετρούπολη την 3η και τελευταία αγωνιστική, οι Σλοβάκοι που «χάθηκαν» στο δεύτερο ημίχρονο θα επισκεφτούν (23/6) τη Σεβίλη για να αντιμετωπίσουν την Ισπανία, στην δική τους προσπάθεια να βρεθούν ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες του Euro 2020.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελεφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον (88΄Μπένγκστον),, Λάρσον, Όλσον (64΄Κλάεσον), Έκνταλ (88΄Σβένσον), Φόρσμπεργκ (92΄Κράφτ), Μπεργκ (64΄Κουάισον), Ίσακ.

Σλοβακία (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (64΄Χαρασλίν), Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν (85΄Χάντσκο), Κούτσκα, Χροσόβφσκι (85΄Ντούρις), Κότσελνικ, Χάμσικ (79΄Μπένες) , Μακ (77΄Βάις), Ντούντα.

Περισσότερα σε λίγο…

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

1)Σουηδία 4
2)Σλοβακία 3
3)Ισπανία 1
4)Πολωνία 0

*Ισπανία και Πολωνία έχουν ένα ματς λιγότερο. Αυτό μεταξύ τους αύριο (19/6)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις