Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Euroleague, Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός: Για την 4η σερί νίκη στη Βαυαρία

Euroleague, Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός: Για την 4η σερί νίκη στη Βαυαρία
ΦΩΤΟ Intime

Επικίνδυνη αποστολή έχει ο Ολυμπιακός στην 28η αγωνιστική της Euroleague αφού αντιμετωπίζει την Μπάγερν Μονάχου στη Γερμανία (4/3, 21:45, LIVE από το Newsit.gr, Novasports Prime). 

Ο Ολυμπιακός, με τρεις διαδοχικές νίκες, μετά από το αρνητικό σερί 4-0 που είχε προηγηθεί επέστρεψε στην πρώτη προνομιούχο τετράδα που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα Play Offs. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού, Μπάγερν Μονάχου, είναι επικίνδυνη, ειδικά πλέον που το κίνητρο των παικτών του Αντρέα Τρινκιέρι είναι ακόμη υψηλότερο εν αναμονή των εξελίξεων στην Ουκρανία μπορεί να αναρριχηθεί στη βαθμολογία, αν τεθούν εκτός οι τρεις ρωσικές ομάδες. Στον πρώτο γύρο και συγκεκριμένα, στην 15η αγωνιστική, η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με 83-60 της Μπάγερν.

Πέρυσι, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ηττηθεί με 74-68 στο Μόναχο, ενώ δυσκολεύτηκαν και στο ΣΕΦ, αλλά τουλάχιστον πήραν τη νίκη, έστω και με ένα καλάθι διαφορά, 84-82. Φέτος, όμως όλα είναι διαφορετικά, με τον Ολυμπιακό να υπερέχει στην πλειονότητα των στατιστικών κατηγοριών έναντι των Γερμανών.

Λίγες ημέρες, αφού επέκτεινε έως το 2025 τη συνεργασία του με τον ύψους 2.18 Γάλλο σέντερ, Μουσταφά Φαλ, ο τέταρτος Ολυμπιακός θα μεταβεί αποφασισμένος για το «διπλό» και την ίδια ώρα θα ελπίζει να του κάνει… δώρο ο Παναθηναϊκός μία νίκη επί της τρίτης Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ.

Οι Ιταλοί έχουν ρεκόρ 17-8, ενώ ο Ολυμπιακός 15-9. Δηλαδή η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει δώσει έναν αγώνα λιγότερο από αυτήν του Έτορε Μεσίνα και ουσιαστικά θα την πλησιάσει… απειλητικά, σε περίπτωση δικής του νίκης και ήττας της Αρμάνι από τους «πράσινους».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, ενώ από την Μπάγερν θα απουσιάσουν οι Νταρούν Χίλιαρντ και Νικ Ουάιλερ – Μπάμπ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις