Τρίτη, 7 Μαΐ
22oC Αθήνα

F1: Παρθενική νίκη για τον Daniel Ricciardo στο συγκλονιστικό GP Καναδά

F1: Παρθενική νίκη για τον Daniel Ricciardo στο συγκλονιστικό GP Καναδά

Μετά από ένα επεισοδιακό Grand Prix του Καναδά, ο Daniel Ricciardo ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Formula 1.

Ο Αυστραλός οδηγός έσπασε το μονοπώλιο της Mercedes και χάρισε στην ομάδα της Red Bull την πρώτη φετινή της νίκη. Ο Nico Rosberg, που προηγούταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά αντιμετώπισε προβλήματα με το μονοθέσιό του, δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Ricciardo και τερμάτισε στη δεύτερη θέση, αφήνοντας στην τρίτη τον Sebastian Vettel με την άλλη Red Bull.

Ο σημερινός αγώνας ήταν επεισοδιακός από την αρχή. Ο Lewis Hamilton ξεκίνησε καλύτερα από τον Nico Rosberg που κατείχε την pole position και λίγο έλειψε οι οδηγοί της Mercedes να συγκρουστούν μεταξύ τους στην πρώτη στροφή. Το γεγονός εκμεταλλεύτηκε ο Sebastian Vettel που «χώθηκε» ανάμεσά τους. Ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής όμως δεν κατάφερε να διατηρήσει τη δεύτερη θέση για περισσότερους από 10 γύρους.

Αυτό που δεν κατάφεραν οι οδηγοί της Mercedes στην πρώτη στροφή το πέτυχαν οι συνάδελφοί τους στη Marussia. Ο Max Chilton γλίστρησε στην πρώτη στροφή και αφού υπέρστρεψε εντυπωσιακά για κάμποσα μέτρα, το μονοθέσιό του έπεσε πάνω σε αυτό του team mate του Jules Bianchi, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τον αγώνα και οι δύο.

Λίγο μετά το μέσο του αγώνα, τα μονοθέσια των Rosberg και Hamilton παρουσίασαν σχεδόν ταυτόχρονα πρόβλημα και γυρνούσαν στην πίστα πιο αργά, από το ρυθμό που μέχρι εκείνη την ώρα έδειχναν ικανά. Στον 45ο γύρο ο Hamilton εγκατέλειψε τον αγώνα και ο Γερμανός team mate του ξεκίνησε την προσπάθειά του να κρατήθει εμπρός από τις δυο Red Bull, τον Sergio Perez και τον Felipe Massa που τον καταδίωκαν.

Ο Sergio Perez που βρισκόταν εκείνη την ώρα στη δεύτερη θέση πίεσε τον Rosberg και διεκδίκησε την πρώτη νίκη της καριέρας του αλλά λίγους γύρους πριν το τέλος ανέφερε προβλήματα με τα πίσω φρένα του μονοθεσίου του. Ο ρυθμός του έπεσε και έχασε την θέση του αρχικά από τον Ricciardo και λίγους γύρους αργότερα και από τον Vettel. Ο αγώνας για τον Μεξικανό οδηγός της Force India έληξε άδοξα όταν ο Massa, στην προσπάθειά του να τον περάσει, χτύπησε τον πίσω αριστερό τροχό του μονοθεσίου του με αποτέλεσμα να βρεθούν και οι δυο στις προστατευτικές μπαριέρες

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε