Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Η Μπενφίκα έκλεισε το σπίτι της Γιουβέντους! Στο 94΄η Σεβίλλη

Η Μπενφίκα έκλεισε το σπίτι της Γιουβέντους! Στο 94΄η Σεβίλλη

Παίζοντας με 10 παίκτες από το 67΄ Μπενφίκα άντεξε στην πίεση της Γιουβέντους και πήρε “χρυσό” 0-0 που της επιτρέπει να επιστρέψει στο Τορίνο για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ στον οποίο θα βρεθεί για δεύτερη σερί χρονιά. Εκεί θα βρίσκεται και η Σεβίλλη χάρη στο γκολ του Μπιά στο 94΄ με το οποίο πανηγυρίσε την πρόκριση παρά την ήττα με 3-1 από την Βαλένθια στο Μεστάγια.

Οι «αετοί» της Λισαβόνας έμειναν όρθιοι στο Τορίνο κόντρα στη Γιουβέντους με το τελικό 0-0 και σε συνδυασμό με το υπέρ τους 2-1 απ’ το πρώτο παιχνίδι, προκρίθηκαν για 10η φορά στην ιστορία τους σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ωστόσο εκεί η ομάδα του Ζέσους θα παίξει δίχως τους τιμωρημένους Πέρες, Μάρκοβιτς, Σάλβιο.

Στον άλλο ημιτελικό η Βαλένθια επιχείρησε ακόμα μια μεγάλη ανατροπή καθώς κατάφερε παρά την ήττα με 2-0 στο πρώτο ματς κατάφερε να πάρει σκορ πρόκρισης χάρη στα γκολ των  Φεγκουλί (14΄), Μπέτο (22΄) και Ματιέ (70΄). Ωστόσο ο Μπιά στο 94΄πέτυχε το γκολ που άλλαξε τα δεδομένα και έστειλε στον τελικό την Σεβίλλη.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας θα βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης για τρίτη φορά και θα διεκδικήσει το τρίτο της τρόπαιο, μετά από αυτά του 2006 (4-0 τη Μίντλεσμπρο) και του 2007 (3-1 στα πέναλτι την Εσπανιόλ).

Τα αποτελέσματα των 2ων αγώνων των ημιτελικών:

Γιουβέντους – Μπενφίκα 0-0

Βαλένθια – Σεβίλλη 3-1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε