Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κανείς δεν το… έκανε όπως ο Μπέκαμ (VIDEOS+PHOTOS)

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Έχοντας κατακτήσει σχεδόν τα πάντα στην καριέρα του ο Ντέιβιντ Μπέκαμ “κρέμασε τα παπούτσια του” σε ηλικία 38 ετών. Ποτέ άλλοτε κανείς ποδοσφαιριστής δεν κατάφερε να γίνει σύμβολο της ποπ κουλτούρας. Το NewsIt σας θυμίζει τα… κατορθώματα του Άγγλου σούπερ σταρ εντός και εκτός γηπέδων.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ανακοίνωσε την απόσυρση του από την ενεργό δράση σε ηλικία λίγες μέρες πριν τα 38α γενέθλια του. Εντός γηπέδων ήταν από τους καλύτερους Βρετανούς ποδοσφαιριστές της δύο τελευταίες δεκαετίες. Κατέκτησε 28 τίτλους και κέρδισε δεκάδες προσωπικές διακρίσεις στα 20 χρόνια που αγωνίστηκε επαγγελματικά.

Από τότε που υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο σε ηλικία 17 ετών στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι το υπερατλαντικό ταξίδι για το Λος Άντζελες συνέβησαν πολλά.

Έγραψε ιστορία με την φανέλα της Γιουνάιτεντ κατακτώντας το τρεμπλ το 1999, πήρε μεταγραφή για την Ρεάλ Μαδρίτης και πανηγύρισε πρωτάθλημα στην Ισπανία.

Κι αν δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες για ένα παγκόσμιο κύπελλο, ο Μπέκαμ φόρεσε τη φανέλα με τον εθνόσημο 115 φορές και έγινε ο δεύτερος σε συμμετοχές στην ιστορία της Αγγλίας, ενώ έγινε ο πρώτος Βρετανός που ξεπέρασε το φράγμα των 100 συμμετοχών στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο μεγάλος Πελέ είχε δηλώσει πως: “έχει το καλύτερο πόδι που έχει δει ο ποδοσφαιρικός κόσμος”. Από το 2007, αυτό το πόδι είχαν την ευκαιρία να θαυμάζουν και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η αλήθεια είναι πως όσο περνούσε ο καιρός ο Μπέκαμ ξεχώριζε κυρίως για όσα έκανε εκτός αγωνιστικού χώρου παρά για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Η σχέση του με την Βικτόρια, τα παιδιά του, οι φωτογραφήσεις, τα διαφημιστικά, ο σχεδιασμός εσωρούχων και οι παρουσίες του σε κοινωνικές εκδηλώσεις έστρεφαν πάντα όλα τα φλας πάνω του.

Σε όλα αυτά οφείλονται κυρίως οι αστρονομικές απολαβές του Άγγλου σταρ στα 5 χρόνια παρουσίας του στο Αμερικάνικο πρωτάθλημα. Το “φαινόμενο” Μπέκαμ αποθεώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.Υπολογίζεται πως η συνεργασία του με τους Γκάλαξι απέφερε πάνω από 30 εκ. ευρώ στους λογαριασμούς του, χωρίς να προσμετρούνται τα χρήματα που εισέπραξε από χορηγίες και τα οποία ξεπερνούν τα 40 εκ. ευρώ το χρόνο!

Η εικόνα με τον Μπέκαμ να αποχωρεί μέσα σε αποθέωση από το γήπεδο και τον κόσμο να τον ευχαριστεί έγραψε τον επίλογο της καριέρας του στην Αμερική. Η παρουσία του και μόνο στο αμερικανικό πρωτάθλημα πέτυχε να αναβαθμίσει το προιόν και συνείσφερε στο να αποτελέσει ελκυστικό τόπο προέλευσης για σημαντικούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν στην Ευρώπη.

Μέχρι το 2007 σε πολλούς ήταν άγνωστη ακόμα και ύπαρξη του αμερικάνικου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, στον υπόλοιπο κόσμο. Οι ίδιοι οι Αμερικανοί το θεωρούσαν γυναικείο άθλημα. Φεύγοντας, πέντε χρόνια μετά, ο Μπέκαμ άφησε το ΜΛΣ με γεμάτα γήπεδα, τεράστια προσοχή από τα media, ραγδαία άνοδος του στάτους του… ‘soccer’ στη χώρα του NFL και του NBA, και παγκόσμια προσοχή.

Οταν κάποιος συζητά για τον Μπέκαμ μπορεί να αναφέρεται στην εντυπωσιακή εμφάνισή του πάνω στο ταχύπλοο κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά ποτέ δεν πρόκειται να παραλείπει το γκολ που πέτυχε με φάουλ κόντρα στην Ελλάδα το 2001.

Ο επίλογος της καριέρας του γράφτηκε στο Παρίσι. Η Παρί Σεν Ζερμέν του έδωσε τον Γενάρη του 13΄ εξάμηνο συμβόλαιο. Ο Μπέκαμ πανηγύρισε ένα ακόμα πρωτάθλημα και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μια μοναδική καριέρα.

Πριν από περίπου έναν μήνα, το αγγλικό δίκτυο “Goal.com” παρουσίασε μία λίστα με τους 50 πλουσιότερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη αθροίζοντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για τα έσοδά τους από συμβόλαια, μπόνους, διαφημίσεις, χορηγίες, περιουσιακά στοιχεία και τις άλλες επαγγελματικές δραστηριότητές τους.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο “Μπεκς” με 175 εκατομμύρια λίρες. Δεύτερος, καταϊδρωμένος και περίπου 60 εκατομμύρια λίρες πίσω βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι.

Γιατί,  κανείς δεν το κάνει όπως ο Μπέκαμ…

Τέλος εποχής! Αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο ο Μπέκαμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε