Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Κατερίνα Στεφανίδη: “Ήθελα να κάνω photobomb στον Μπολτ!”

Κατερίνα Στεφανίδη: “Ήθελα να κάνω photobomb στον Μπολτ!”

– Αγκαλιά με τον Γιουσέιν Μπολτ γιόρτασε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη!
– Λίγο αφού είχε ολοκληρώσει τον γύρο του θριάμβου, είδε τον Τζαμαϊκανό σπρίντερ και θέλησε να του κάνει… πλάκα!
– Μεγαλείο από τον Μπολτ, που αγκάλιασε τη χρυσή Ολυμπιονίκη και φωτογραφήθηκαν μαζί
– Τρίτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα αυτό της Στεφανίδη

Μέχρι και ο Γιουσέιν Μπολτ πανηγύρισε τη σπουδαία επιτυχία της Κατερίνας Στεφανίδη, που τα ξημερώματα του Σαββάτου (20.08.2016) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ με επίδοση στα 4,85μ. Χάρισε έτσι στην Ελλάδα το τρίτο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μετά από εκείνα της Άννας Κορακάκη στη σκοποβολή και του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους και έκτο στο σύνολο.

Αντίθετα από την Γελένα Ισινμπάγιεβα που νωρίτερα είχε ρίξει… χολή για την απουσία της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, εξαιτίας του αποκλεισμού Ρώσων αθλητών λόγω ντόπινγκ, ο Γιουσέιν Μπολτ έδειξε γιατί εκτός από σπουδαίος αθλητής είναι και σπουδαίος άνθρωπος. Ένας πραγματικός σταρ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε μόλις κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση (με την ίδια επίδοση) την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις και στην τρίτη 19χρονη ΜακΚάρτνι από τη Νέα Ζηλανδία. Όλες μαζί έκαναν το γύρο του θριάμβου μέχρι που έφτασαν στο σημείο όπου ο Μπολτ πανηγύριζε για την κατάκτηση ακόμη ενός χρυσού μεταλλίου, αυτό στη σκυταλοδρομία 4Χ100 με την ομάδα της Τζαμάικα.

«Μεθυσμένη» από τη νίκη της, η Κατερίνα Στεφανίδη δεν έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τον άνθρωπο που στη Βραζιλία έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Όπως αποκάλυψε μιλώντας στην κάμερα του gazzeta.gr ήθελε να του κάνει… photobomb. Αλλά όταν εκείνος την είδε, γύρισε και την αγκάλιασε για να φωτογραφηθούν μαζί!

«Ήταν ο τερματισμός των 4Χ100 και στον γυρισμό, περνώντας μπροστά από τα media, ήταν εκείνος μπροστά από τους φωτογράφους. Στην αρχή πήγα να κάνω photobomb αλλά με αγκάλιασε κι εκείνος», είπε για τη «συνάντηση» με τον Γιουσέιν Μπολτ που κάνει μέσω των διεθνών πρακτορείων το γύρο του κόσμου.

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, νομίζω θα πάρει αρκετό καιρό. Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι κέρδισα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πριν από ένα μήνα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη», είπε επίσης η χρυσή Ολυμπιονίκης. Και δεν έκρυψε πως… «είμαι έτοιμη για ύπνο». «Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα το χρυσό» παραδέχτηκε.

Από την πλευρά του, ο προπονητής και σύζυγός της Μιτς Κρίερ, είπε πως και οι δυο ήθελαν να χαρίσουν ακόμη ένα μετάλλιο στην Ελλάδα. «Έπρεπε να γυρίσουμε σπίτι με ένα ακόμα μετάλλιο για τη χώρα. Ήταν πολύ διασκεδαστικό, όλοι ήταν πολύ ενθουσιασμένοι, οι Έλληνες είναι πολύ υποστηρικτικοί, είναι πολύ ωραίο να διαγωνίζεσαι για την Ελλάδα».

Μετά τον θρίαμβό της, η Κατερίνα Στεφανίδη ζήτησε – με ανάρτησή της στο Facebook- λίγο χρόνο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για να απολαύσει τις στιγμές μαζί με τον σύζυγό της. Τον άνδρα της ζωής της, τον άνθρωπο που τη στηρίζει περισσότερο απ’ όλους.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης επέστρεψε στο Ολυμπιακό Χωριό στις 04:00 τα ξημερώματα (ώρα Βραζιλίας) και αφού είχε περάσει ακόμη έναν έλεγχο ντόπινγκ, τον δεύτερο σε τρεις μέρες όπως αποκάλυψε η μητέρα της, Ζωή.

“Πίστεψα ότι θα χάσω ακόμη και το μετάλλιο”!

Ήταν σε έναν άλλο κόσμο η 26χρονη Ελληνίδα Ολυμπιονίκης όταν μιλούσε στην ΕΡΤ αμέσως μετά την κατάκτητη του χρυσού μεταλλίου και μάλιστα ζήτησε… συγγνώμη από τους Ελληνες που μας έκανε να ξενυχτήσουμε! Αξιζε Κατερίνα!

“Ξέρω, ξέρω, ΟΚ είμαι χρυσή Ολυμπιονίκης, αλλά ήθελα να περάσω και τα 4,90 μ.”, είπε γελώντας και παραδέχθηκε ότι δεν τολμούσε να κοιτάξει τις προσπάθειες των αντιπάλων της: “Το κάνω όλη αυτή τη χρονιά. Δεν κοιτάζω. Με επηρεάζει. Βέβαια, αυτό ήταν πρόβλημα, σήμερα. Στην τελευταία προσπάθεια της Μόρις όλοι πανηγύριζαν, αλλά το είχε ρίξει. Κι εγώ δεν ήξερα τι είχε γίνει. Κοίταζα τον σύζυγό μου. Από τον Μιτς κατάλαβα ότι νίκησα!”.

Δείτε τις δηλώσεις της

Λίγο αργότερα η “χρυσή” Κατερίνα μίλησε ξανά στις κάμερες και έδειχνε να πλέει σε πελάγη ευτυχίας, παρότι ένιωθε όπως είπε πολύ κουρασμένη!

Ενδεικτικό του επιπέδου του τελικού, είναι το γεγονός πως η 26χρονη πρωταθλήτρια παραδέχτηκε ότι υπήρξαν στιγμές που πίστεψε ότι μπορεί να έχανε ακόμη και τη θέση στο βάθρο! Μετά το μεγάλο άλμα της πάντως, τόνισε πως κατά τη διάρκεια του αγώνα ένιωθε ευτυχισμένη ακόμη και με το ασημένιο μετάλλιο.

Και σε αυτή τη συνέντευξη είπε πως θα ήθελε να περάσει και τα 4.90, ύψος το οποίο πίστευε πως θα ήταν και αυτό που θα έκρινε το χρυσό μετάλλιο.

Όσο για το που αφιερώνει την τεράστια επιτυχία της; “Το αφιερώνω στον άντρα μου! Γιατί έχω πει ότι όσο έχω δουλέψει εγώ φέτος έχει δουλέψει κι αυτός”!

Δείτε το

H Στεφανίδη υποστηρίζεται από τον stoiximan.gr

Φωτογραφίες: Reuters, Eurokinissi, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε