Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Λέτο: Δεν θέλω να μιλάω για άτομα που δεν αξίζουν, όπως ο Βαλβέρδε!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο παρά το ότι κατέκτησε το νταμπλ με τον Παναθηναϊκό, δεν ξέχασε τα όσα πέρασε πέρυσι στον Ολυμπιακό με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. 

Ο Αργεντινός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ole μίλησε για την εκπληκτική χρονιά που είχε με τον Παναθηναϊκό.

“Στην αρχή ήταν αρκετά τρομακτικά στην Ελλάδα. Δεν ήξερα τι θα μπορούσε να συμβεί. Ο ανταγωνισμός μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είναι πολύ ισχυρός. Τώρα είμαι πολύ άνετος με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι με αποδέχτηκαν πολύ γρήγορα και με βοήθησαν πολύ. Τους είμαι πολύ ευγνώμων που με έκαναν να αισθάνομαι έτσι παρά το γεγονός ότι ήρθα από τον Ολυμπιακό. Οπαδοί του Ολυμπιακού με σταματάνε στο δρόμο και με ρωτάνε τι έγινε αλλά δεν με προσβάλουν ή δεν έχουν αλαζονεία. Πολύ λίγοι άνθρωποι θα μπορούσαν να πάνε από την μια ομάδα στην άλλη.
Η διαφορά με μένα ήταν το πέρασμα μου από την Λίβερπουλ. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην με αγοράσει και αποφάσισα το καλύτερο, καθώς υπήρχε καλή πρόταση από τον Παναθηναϊκό. Το κίνητρο να κατακτήσω το πρωτάθλημα και το Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό ήταν ισχυρό. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία 15 χρόνια είχε χάσει μόνο το τίτλο του 2004. Όλοι μου έλεγαν ότι έκανα λάθος στην επιλογή. Όμως ο Παναθηναϊκός ήταν καλό στοίχημα, αγόρασε μεγάλους παίκτες και πέτυχε το νταμπλ, κάτι εντυπωσιακό. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού μου έδειξαν ότι ετοιμάζουν κάτι το ξεχωριστό και ότι με το νταμπλ, αυτή η ομάδα άλλαξε την ιστορία.”

Για την κόντρα με τον Βαλβέρδε

“Όχι δεν έχει τελειώσει το θέμα με τον Βαλβέρδε και είναι καλύτερα να μην μιλάω για άτομα που δεν αξίζουν.”

Την Εθνική Ελλάδας

“Στην Εθνική Ελλάδας υπάρχουν έμπειροι παίκτες, όπως οι Κατσουράνης, Καραγκούνης. Έχει συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, αλλά τεχνικά δεν είναι όπως η Ισπανία ή Βραζιλία. Αν παίξει όπως γνωρίζει η Αργεντινή δεν πρόκειται να έχει πρόβλημα με την Ελλάδα.”

Για τον Νίνη και τα άλλα ατού της Εθνικής

“Ο Νίνης είναι συμπαίκτης μου στον Παναθηναϊκό. Για μένα είναι ο καλύτερος παίκτης της Ελλάδας, όσον αφορά την ποιότητα του και το μέλλον του, όμως δεν ξεκινάει βασικός. Από εκεί και πέρα Σαλπιγγίδης είναι εξαιρετικός παίκτης και βάζει γκολ. Αλλά η Αργεντινή θα πρέπει να είναι προσεκτική και στα ελεύθερα χτυπήματα του Καραγκούνη.”

Για τους λόγους που δεν κλήθηκε στην Αργεντινή

“Δεν ξέρω γιατί δεν έχω κληθεί στην Εθνική. Ο προπονητές έχουν ένα συγκεκριμένο τρόπο να παρακολουθούν ποδόσφαιρο. Έχουν προτίμηση σε άλλους παίκτες. Εγώ το μόνο που έχω να κάνω είναι να προσπαθήσω να παίζω καλά με τον Παναθηναϊκό. Αυτή η σεζόν ήταν η καλύτερη μου όπως όταν ήμουν στην Λανούς. Στον τελικό Κυπέλλου με επέλεξαν ως τον καλύτερο παίκτη. Δεν ξέρω αν μου κάνει κακό που παίζω στην Ελλάδα, αλλά έχω κερδίσει τέσσερα τρόπαια σε δύο χρόνια. Στην Ευρώπη κερδίσαμε δύο φορές την Ρόμα. Ίσως στην Αργεντινή δεν φαίνεται καλό το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι για περιφρόνηση.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε