Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπαρτζώκας: Εξαιρετική πρόταση η Φενέρ, αλλά ποιος φεύγει απ’τον Ολυμπιακό;

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την πρόταση που του έκανε η Φενέρ η οποία ήταν ιδιαίτερα τιμητική αλλά αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει καλύτερος σύλλογος για να δουλέψει από τον πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακό.

Η συνέντευξή του Γιώργου Μαπρτζώκα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης: 

-Πώς ήταν η συμμετοχή σας στο Διεθνές Σεμινάριο “Αθήνα 2013”; Τι εντυπώσεις σας άφησε; 
«Η εμπειρία ήταν πολύ καλή αν και δεν είχα χρόνο για να προετοιμαστώ όσο θα ήθελα. Όπως εξελίχθηκε η χρονιά κι όπως ήρθαν τα πράγματα είμαι πολύ κουρασμένος σωματικά και πνευματικά. Όταν μου ζήτησε ο Σύνδεσμος να είμαι ένας από τους ομιλητές θεώρησα ότι είναι κάτι παραπάνω από υποχρέωση μου να ανταποκριθώ. Αν καταφέραμε να δώσουμε κάποιες παραπάνω πληροφορίες στους προπονητές για τον συγκεκριμένο τρόπο δουλειάς που παρουσιάσαμε τότε θα είμαι πολύ ευχαριστημένος». 

-Πώς σας φάνηκε το επίπεδο του Σεμιναρίου; 
«Νομίζω ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ήταν πολύ υψηλό το επίπεδο. Πάντα επιλέγονται κατάλληλοι προπονητές με εγνωσμένες γνώσεις. Πολύ συχνά υπάρχει ένας προπονητής από την Αμερική, ο οποίος μας μεταφέρει μία άλλη εικόνα του μπάσκετ από αυτή που υπάρχει στην Ευρώπη. Είναι σημαντικό αυτό γιατί μπορεί επιφανειακά να μην φαίνεται αλλά υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δύο κόσμων. Από εκεί και πέρα ο κόουτς Μπάνκι είναι πολύ καλός και μην ξεχνάμε ότι στέφθηκε πρωταθλητής Ιταλίας. Ο Βαγγέλης Αγγέλου είναι πολύ καλός και σεμιναριακά. Όλοι όσοι μίλησαν αν τους ακούσεις είναι σίγουρο ότι κάτι έχεις να κερδίσεις». 

-Πώς μπορεί να αισθάνεται ένας προπονητής όταν αναδεικνύεται κορυφαίος της Ευρωλίγκας; 
«Είχα μεγάλη χαρά όταν το έμαθα, όμως δεν ήταν τόση όσο ήταν όταν κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα. Είναι πολύ τιμητικό γιατί ψηφίζεσαι από τους υπόλοιπους 23 προπονητές της διοργάνωσης. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από το αποτέλεσμα οι συνάδελφοι εκτίμησαν και τον τρόπο που διαχειριστήκαμε τα πράγματα όλη τη χρονιά». 

-Ποια είναι η άποψη σας για τους Έλληνες προπονητές που φέτος κατάφεραν να αναδειχθούν κορυφαίοι σε Ευρωλίγκα και Eurocup; 
«Είναι 100% δεδομένο ότι τόσα χρόνια κάποιοι υποτιμούσαν τον Έλληνα προπονητή. Ακόμα δεν έχω πειστεί ότι αυτή η στροφή στον Έλληνα προπονητή οφείλεται σε πολιτική ή φιλοσοφία αλλά έγινε εξαιτίας της οικονομικής ανάγκης. Θεωρώ ότι κάτω από αυτό το πρίσμα έγινε ότι έγινε στην Ελλάδα. Η οικονομική κρίση δημιουργεί πολλά προβλήματα σε κάποιους ανθρώπους και σε κάποιους άλλους δίνει ευκαιρίες. Το ζητούμενο είναι να είσαι έτοιμος να τις αξιοποιήσεις. Να που αποδείχθηκε, χωρίς να μιλάω για εμένα, ότι οι Έλληνες προπονητές είναι έτοιμοι να αναλάβουν μεγάλες ευθύνες και κλαμπ». 

-Θα επιλέγατε να εργαστείτε στο εξωτερικό σε κάποια άλλη χρονική περίοδο; 
«Φέτος είχα την ευκαιρία να επιλέξω κάτι τέτοιο και μάλιστα σε ένα τεράστιο κλαμπ όπως είναι η Φενέρ, όμως πιστεύω ότι στη δουλειά μας οι συχνές αλλαγές δείχνουν λίγο τυχοδιωκτισμό. Παράλληλα όταν σου παρέχονται οι συνθήκες (συνεργάτες, εμπιστοσύνη και εκτίμηση από τους προέδρους) που μου δόθηκαν στον Ολυμπιακό θα ήταν αχαριστία να επιλέξω το εξωτερικό παρότι η Φενέρ για όσους γνωρίζουν είναι μία τεράστια ομάδα σε μέγεθος κόσμου και οικονομικά. Στο μέλλον θα ήθελα να πάω στο εξωτερικό για να γνωρίσω μαζί με την οικογένεια μου μία άλλη κουλτούρα αθλητική και κοινωνική, όμως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καλύτερος σύλλογος στην Ευρώπη από τον δύο φορές συνεχόμενα πρωταθλητή, Ολυμπιακό. Δεν έχω κανένα λόγο να ψάχνω κάτι άλλο αυτή τη στιγμή». 

-Τι είναι πιο δύσκολο για έναν προπονητή να έρχεται στον πρωταθλητή Ευρώπης που όλοι περιμένουν να μείνει ψηλά έχοντας να αντιμετωπίσει και την αμφιβολία ή όταν έχει πετύχει κάτι μεγάλο την πρώτη σεζόν να πρέπει διατηρήσει την ομάδα ψηλά; 
«Ποτέ δεν έκανα επιλογή στις ομάδες που θα είχα με γνώμονα το βαθμό δυσκολίας της δουλειάς. Πάντα έπαιρνα τις αποφάσεις μου συναισθηματικά παρότι μπορεί να ακούγεται παράλογο και λανθασμένο. Όταν πήγα στην Ολύμπια Λάρισας φαινόταν δύσκολο το έργο μου, όμως η ομάδα πήγε τελικά πολλά βήματα παραπάνω. Όταν ανέλαβα το Μαρούσι η ομάδα είχε τερματίσει στην τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια και είχε μπει στα προκριματικά της Ευρωλίγκα. Τότε πολλοί πίστευαν ότι είχε πιάσει ταβάνι, όμως πήγαμε ένα βήμα παραπέρα περάσαμε τα προκριματικά και τον όμιλο φτάνοντας στους “16” και για λίγο θα μπαίνουμε στους “8”. Στο ελληνικό πρωτάθλημα κάναμε περισσότερες νίκες από την προηγούμενη σεζόν βγαίνοντας τρίτοι. Ο Πανιώνιος ήταν επίσης μία μεγάλη πρόκληση ώστε να επιστρέψει στην τρίτη θέση. Όσον αφορά τον Ολυμπιακό τον ανέλαβα όντας πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης. Μόνο από αυτό καταλαβαίνετε την δυσκολία. Αν αναλαμβάνεις δουλειές με γνώμονα να έχεις καλυμμένα τα νώτα σου τότε μάλλον δεν πρέπει να κάνεις αυτή τη δουλειά. Φυσικά θα είναι δύσκολη σεζόν η φετινή, όμως δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει εύκολη χρονιά σε έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός».

Στον Ολυμπιακό ο Σίμονς (VIDEO) – Θα αντικαταστήσει τον Σερμαντίνι

Δ. Γιαννακόπουλος: Ο Ιτούδης φταίει που έφυγε ο Ομπράντοβιτς!

Έγινε η ανατροπή! Στον Παναθηναϊκό για δύο χρόνια ο Λάσμε

Χάινς: Ήθελα να είμαι μέλος της παρέας της ΤΣΣΚΑ

Η απάντηση του Ολυμπιακού στον Χάινς: Ήταν εξαφανισμένος

Ίβκοβιτς: Δεν είχα καμία επαφή με την Φενερμπαχτσέ

Χάινς: Οι λόγοι που έφυγα…

Αγγελόπουλοι: Αδιανόητο που δεν μας απάντησε ο μάνατζερ του Χάινς (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε