Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Μπεργκ: Στον Παναθηναϊκό για πολλά χρόνια

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού, την παραμονή του στο “τριφύλλι” και τις προσωπικές του φιλοδοξίες μίλησε μεταξύ άλλων ο Μάρκους Μπεργκ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μάρκους Μπεργκ στη nova:

Για την προετοιμασία του Παναθηναϊκού στο Γκνιεβίνο:
“Μέχρι στιγμής όλα πηγαίνουν καλά. Υπάρχουν πολλές προπονήσεις, όμως είναι φυσιολογικό στην περίοδο προετοιμασίας να είναι λίγο πιο …σκληρές οι προπονήσεις απ’ ότι στην κανονική σεζόν. Υπάρχει λίγος πόνος στο σώμα από την προετοιμασία, όμως είναι και αυτό φυσιολογικό και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι”.

Για την κίνηση του να αρχίσει νωρίτερα την προετοιμασία, παρά την έξτρα άδεια που είχε πάρει από τον προπονητή του:
“Η ομάδα άρχισε λίγο νωρίτερα και θεώρησα ότι θα είναι καλύτερο για μένα να μπω στις προπονήσεις από την αρχή και να είμαι στο ίδιο επίπεδο με τους συμπαίκτες μου στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και στα φιλικό παιχνίδια. Νομίζω ότι αυτό ήταν το ιδανικό για μένα, ενώ είχα και κάποιες εβδομάδες ξεκούρασης, οπότε όλα ήταν τέλεια”.

Για το αν είναι πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό οι μικρές αλλαγές που έχουν γίνει στο ρόστερ και η ομοιογένεια που υπάρχει στην ομάδα:
“Το ελπίζω. Είναι καλό που έχουμε διατηρήσει την ίδια ομάδα, ενώ έχουν προστεθεί και κάποιοι νέοι παίκτες. Νομίζω ότι είναι καλό και στο ποδόσφαιρο είναι σημαντικό το πως είναι οι ποδοσφαιριστές και έξω από το γήπεδο. Πιστεύω ότι είμαστε ένα καλό γκρουπ και μπορούμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Οπότε είναι καλό ότι δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές στην ομάδα”.

Για τις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν φέτος για την ομάδα του Παναθηναϊκού, μετά την περσινή, επιτυχημένη, σεζόν:
“Ασφαλώς είναι μεγαλύτερες οι προσδοκίες, όχι μόνο του κόσμου, αλλά και οι δικές μας. Και αυτό γιατί παίζουμε έναν χρόνο μαζί, ενώ πλέον οι υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος μας γνωρίζουν καλύτερα και είναι καθαρά στο χέρι μας να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Έχουμε αρκετά πράγματα στα οποία μπορούμε να βελτιωθούμε και είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε. Νομίζω ότι έχουμε καλές πιθανότητες για να πετύχουμε καλά αποτελέσματα την εφετινή σεζόν”.

Για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού:
“Ελπίζω να προχωρήσουμε. Είναι μια καλή ευκαιρία για όλη την ομάδα και το κλαμπ και πραγματικά ελπίζω να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία”.

Για το αν έχει κάποια προτίμηση από τους υποψήφιους αντιπαλους του Παναθηναϊκού στο τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ:
“Όχι. Έχουν διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου οι υποψήφιες αντίπαλοι μας και είναι λογικό να υπάρχουν κάποιες ομάδες τις οποίες προτιμάς να αντιμετωπίσεις, όμως νομίζω ότι όλα τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα. Όπως θα είναι δύσκολο και για τους αντιπάλους μας να παίξουν απέναντι μας. Θα έχει ενδιαφέρον, ωστόσο πιστεύω ότι έχουμε τις ίδιες πιθανότητες απέναντι σε όλους τους υποψήφιους αντιπάλους”.

Για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να κάνει την υπέρβαση και να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ:
“Από τη στιγμή που μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία, πρέπει να πιστέψουμε ότι θα πετύχουμε. Θα δούμε στα παιχνίδια τι θα γίνει, καθώς θα είναι οι πρώτοι μας επίσημοι αγώνες και θα είναι δύσκολα. Όμως είναι το ίδιο για όλες τις ομάδες. Ελπίζω να βρεθούμε σε καλή κατάσταση και να παίξουμε καλά, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο”.

Για το αν θα επέλεγε πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή τον τίτλο στη Σούπερλιγκ:
“Έτσι κι έτσι (το είπε στα ελληνικά). Και οι δύο είναι μεγάλοι στόχοι και δεν μπορείς να διαλέξεις. Ως ποδοσφαιριστής, θέλεις να τα έχεις όλα και γι’ αυτό παλεύουμε. Στο τέλος θα δούμε τι θα έχουμε καταφέρει”.

Για το αν ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να κοντράρει μέχρι το τέλος τον Ολυμπιακό στην κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος:
“Όλα είναι πιθανά. Αν συγκρίνεις το μπάτζετ και τα χρήματα που έχουν δώσει, υπάρχει μεγάλη διαφορά. Πέρυσι τα πήγαμε καλά και ελπίζω να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Για τους προσωπικούς του στόχους:
“Έχω τους ίδιους στόχους. Να συνεχίσω να παίζω για την ομάδα, όπως έκανα και πέρυσι και να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να κερδίσει παιχνίδια. Αν το πετύχω αυτό, τότε θα είμαι χαρούμενος. Παράλληλα, αν η ομάδα παίζει καλά, τότε είναι πιο εύκολο και σε προσωπικό επίπεδο να έχεις καλή απόδοση. Πρώτα πρέπει να βοηθήσουμε την ομάδα και μετά όλοι θα γίνουμε καλύτεροι μέσα από αυτή την προσπάθεια”.

Για το αν είναι ένας από τους στόχους του να πετύχει περισσότερο από τριάντα γκολ τη νέα σεζόν:
“Δεν θέλω να μιλήσω για γκολ. Ποτέ δεν το έχω κάνει και δεν θέλω ούτε τώρα. Αν μπορώ να βρίσκομαι εκεί και να βοηθώ την ομάδα δημιουργώντας ευκαιρίες, σκοράροντας γκολ ή μοιράζοντας ασίστ, τότε είναι ασφαλώς κάτι καλό. Όμως το πιο σημαντικό είναι να κερδίζουμε και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο”.

Για το αν αισθάνεται ότι είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού:
“Έχουμε πολλούς ηγέτες. Ελπίζω – και το πιστεύω- ότι είμαι ένας από αυτούς, όμως ισχύει αυτό που λέω πάντα. Ο καθένας μπορεί να στηρίξει και να βοηθήσει την ομάδα με τον δικό του τρόπο. Προσπαθώ να το κάνω με το δικό μου τρόπο, δεν μιλάω τόσο πολύ και κάνω τη δουλειά μου, προσπαθώντας να δείξω και στους νεότερους μέσα από τις προπονήσεις, ότι πρέπει να είσαι επαγγελματίας. Νομίζω ότι όλοι εδώ είναι επαγγελματίες, όμως αν μπορώ κι εγώ να το δείξω με τον τρόπο μου, τότε είναι κάτι καλό”.

Για αν πιστεύει ότι εφέτος θα βρεθεί σε καλύτερη κατάσταση, καθώς πέρυσι τέτοια εποχή, βρισκόταν σε στάδιο αποθεραπείας από τον τραυματισμό του και δεν είχε κάνει ολοκληρωμένη προετοιμασία:
“Το ελπίζω. Τώρα που έχουμε αρχίσει την προετοιμασία, υπάρχει λίγος πόνος στο κορμί από τις προπονήσεις και είναι δύσκολο να πεις. Αυτή την περίοδο πρέπει να κάνουμε πιο σκληρές προπονήσεις και όταν αρχίσει η σεζόν, τότε θα είναι πιο εύκολες οι προπονήσεις. Ελπίζω να έχω και πάλι καλό ρυθμό”.

Για το αν υπάρχουν αλλαγές στην ποδοσφαιρική φιλοσοφία της ομάδας:
“Είναι η ίδια. Πλέον γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον, ξέρουμε πως παίζει ο συμπαίκτης μας και την φιλοσοφία της ομάδας. Πρέπει να τα γνωρίζουμε αυτά και τώρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Όλοι ξέρουμε πως δουλεύουμε ως ομάδα και πρέπει να κάνουμε πολύ καλά τη δουλειά μας”.

Για το αν σκέφτεται από τώρα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:
“Είναι διαφορετικά σε κάθε αγώνα. Για μένα, δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αντίπαλος. Ξέρω ότι πρέπει να κάνω το καλύτερο και να προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα”.

Για την απόφαση του να κλείσει τα αυτιά τους στις …σειρήνες από το εξωτερικό, αν και υπήρξε ενδιαφέρον για την απόκτηση του από ευρωπαϊκούς συλλόγους:
“Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή και από τις δύο πλευρές, ότι δεν υπήρχε τέτοιο θέμα. Ασφαλώς και δεν μπορείς να γνωρίζεις στο ποδόσφαιρο τι μπορεί να γίνει, όμως προσωπικά δεν υπήρχε κάτι για να σκεφτώ. Για μένα υπήρχε μόνο ένα πράγμα στο μυαλό μου”.

Για το αν φαντάζεται τον εαυτό του για πολλά χρόνια στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό:
“Ναι. Είμαι χαρούμενος στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε ως ποδοσφαιριστής θέλεις να παίζεις κάθε χρόνο σε τοπ ομάδα και σε υψηλό επίπεδο. Πραγματικά ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι”.

Για τον …ελληνικό γάμο του:
“Ήταν φανταστικά. Όλοι ήταν χαρούμενοι και εκείνη τη στιγμή ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Είμαι πολύ χαρούμενος”.

Για τη στήριξη και την αγάπη που παίρνει από του φίλους του Παναθηναϊκού:
“Ασφαλώς και αισθάνομαι την στήριξη τους και είναι κάτι πολύ όμορφο. Όλοι θέλουν να αισθάνονται αυτή την αγάπη και είμαι χαρούμενος που μπορώ κι εγώ να ανταποδίδω μέσα από τις εμφανίσεις μου”.

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον κόσμο του Παναθηναϊκού:
“Να συνεχίσουν να μας στηρίζουν όπως έκαναν την περσινή χρονιά και εμείς θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και ελπίζω να είναι και πάλι μια καλή σεζόν για την ομάδα”.

Εγκρίθηκαν 8,6 εκατ. ευρώ για τη Λεωφόρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε