Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

NBA: Ο Μαρκ Κιούμπαν πουλά την πλειοψηφία των μετοχών των Μάβερικς

NBA: Ο Μαρκ Κιούμπαν πουλά την πλειοψηφία των μετοχών των Μάβερικς

Ο Μαρκ Κιούμπαν πουλά το πλειοψηφικό μερίδιο των Ντάλας Μάβερικς στη Μίριαμ Εϊντελσον, χήρα του μεγιστάνα των καζίνο Σέλντον Άντελσον, ανέφεραν πολλά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη.

Ο Κιούμπαν θα διατηρήσει μετοχές στην ομάδα και θα διατηρήσει τον έλεγχο των επιχειρήσεων μπάσκετ στους Μάβερικς, ανέφεραν τα δημοσιεύματα. Το διοικητικό συμβούλιο του NBA πρέπει να εγκρίνει τη συναλλαγή.

Το «Bloomberg News» και το «Sportico» ανέφεραν ότι η Μίριαμ Εϊντελσον πούλησε μετοχές 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Las Vegas Sands Corp. «για να χρηματοδοτήσει την αγορά πλειοψηφικού ενδιαφέροντος σε ένα επαγγελματικό αθλητικό franchise», επικαλούμενη μια ρυθμιστική κατάθεση.

Το μερίδιο που θ’ αποκτήσει η Εϊντελσον αποτιμάται στα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Οι πιο πρόσφατες αποτιμήσεις των franchise του Forbes στο NBA έχουν τους Μάβερικς ως την έβδομη πιο πολύτιμη ομάδα στο πρωτάθλημα με αξία 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Forbes υπολόγισε την Εϊντελσον ως τον 44ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, με περιουσία 32,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο 65χρονος Κιούμπαν, κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των Μάβερικς από τον Ιανουάριο του 2000.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις