Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Ντέρμπι με τα όλα του – Πράσινες εντυπώσεις, “ερυθρόλευκη” γιούχα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο πιο ψυχωμένος Παναθηναϊκός της σεζόν έφυγε αήττητος από το “Γ. Καραϊσκάκης” αλλά έμεινε και μαθηματικά εκτός Ευρώπης. Ο Μήτρογλου τρία λεπτά πριν το φινάλε απάντησε στο γκολ του Φιγκερόα (73΄), αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποφύγουν τις αποδοκιμασίες οι παίκτες και η διοίκηση του Ολυμπιακού.

Το LIVE του αγώνα

Παρά την… εχθρική ατμόσφαιρα ο Παναθηναϊκός μπήκε συγκεντρωμένος στο ματς. Ο Βονόρτας απάντησε στην πίεση ψηλά του Μίτσελ με εξαιρετική αμυντική λειτουργία και κάλυψη σε όλους τους χώρους.

Ο Ολυμπιακός βρήκε πάντως την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ντέρμπι από το φάουλ του Χολέμπας στο 22΄, το οποίο σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Καρνέζη.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 34΄όταν από το βολέ του Καρνέζη, ο Τοτσέ πήρε την κεφαλιά και ο Μπαρμπαρούσης βγήκε τετ α τετ αλλά νικήθηκε από τον Μέγιερι.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με μία μοναδική ευκαιρία των “πρασίνων” να ανοίξουν το σκορ. Ο Μανωλάς έβγαλε… τετ α τετ τον Ζέκα, αυτός πέρασε τον Μέγιερι αλλά σε κενή εστία πλάσαρε στο δεξί δοκάρι.

Την ίδια ώρα ο κόσμος του Ολυμπιακού απογοητευμένος από την εμφάνιση της ομάδας του ζητούσε την είσοδο του Ιμπαγάσα στο ματς.

Ο Μίτσελ έκανε το… χατίρι του κόσμου και έβαλε τον Αργεντίνο στο ματς, μία κίνηση που έφερε καρπούς αφού οι “ερυθρόλευκοι” βελτίωσαν την εικόνα τους και απείλησαν με τον Φουστέρ στο 55΄και στο 56΄.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε πιστός στο πλάνο του, ανταπεξήλθε στην πίεση και έψαχνε την στιγμή του στον αγώνα. Την βρήκε στο 73ο λεπτό όταν ο Ζέκα συνεργάστηκε με τον Σισοκό, ο Πορτογάλος έφυγε στην αντεπίθεση και σέντραρε στην περιοχή, όπου ο Φιγκερόα με ιδανικό πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και απείλησε με τον Χολέμπας στο 75΄. Την ώρα που το άγχος φαινόταν να λυγίζει τους γηπεδούχους έγινε η φάση του αγώνα. Από την σέντρα του Ιμπαγάσα και τις κόντρες στην περιοχή ο Τζεμπούρ έκανε το σουτ και ο Μήτρογλου έβαλε την προβολή στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη.

Ακολούθησαν εντονότατες διαμαρτυρίες από όλους τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού προς τον βοηθό Καρατζίκα, όμως όπως φάνηκε από το ριπλέι ο Μήτρογλου σκόραρε από κανονική θέση.

Αντίθετα στο 97΄όταν με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ήταν εκτεθειμένος και σωστά ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι του.

Να σημειωθεί πως μετά την ισοφάριση σημειώθηκε επεισόδιο ανάμεσα στον Μίτσελ και τον Βιτόλο με τους ψυχραιμότερους να μπαίνουν στην μέση και να ηρεμούν την κατάσταση.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός μένει και μαθηματικά εκτός Ευρώπης.

Ολυμπιακός(Μίτσελ): Μέγιερι, Χολέμπας, Μανωλάς, Α. Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Μανιάτης, Φέισα, Φουστέρ, Γκρέκο(46’Ιμπαγάσα), Αμπντούν(68’Μήτρογλου), Τζιμπούρ

Παναθηναϊκός(Βονόρτας): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος(68’Χουχούμης), Βιτόλο, Σο, Ζέκα, Σισοκό(93’Εσπάρθα), Μπαρμπαρουσης, Τοτσέ(60’Φιγκερόα)

Μίτσελ: Εγώ φταίω

Αλαφούζος: Διαιτησία – ΠΑΟ 1-1!

Πέτρες στο πούλμαν του Παναθηναϊκού!

Μολότοφ και δακρυγόνα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε