Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Οργή και πίκρα για τον διασυρμό “έπνιξαν” τη Βραζιλία – Καμμένα λεωφορεία και συγκρούσεις μετά τον αποκλεισμό από τη Γερμανία

Οργή και πίκρα για τον διασυρμό “έπνιξαν” τη Βραζιλία – Καμμένα λεωφορεία και συγκρούσεις μετά τον αποκλεισμό από τη Γερμανία

– Φωτιά σε λεωφορεία που ήταν σταθμευμένα έβαλαν άγνωστοι
– Έκαψαν τη βραζιλιάνικη σημαία και ομοιώματα του Νεϊμάρ
– Πυροβολισμοί και πανικός στην παραλία της Κόπακαμπανα
– Πάνοπλοι αστυνομικοί μπήκαν στο Μινεράο πριν το τέλος του ημιτελικού με τη Γερμανία από το φόβο μήπως συμβούν επεισόδια
– Συγκλονισμένη η Βραζιλία από το 7-1 και τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από τον τελικό του Μουντιάλ

Μια χώρα, μια ομάδα, ένας αποκλεισμός που πόνεσε τους Βραζιλιάνους όσο τίποτα άλλο. Όχι μόνο γιατί ήρθε με διασυρμό (7-1) από τη Γερμανία αλλά γιατί ένα ολόκληρο έθνος προετοιμαζόταν και περίμενε εδώ και χρόνια την επιστροφή του στον τελικό ενός Μουντιάλ. Του δικού τους Μουντιάλ.

Αλλά η Βραζιλία αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Για το αγωνιστικό κομμάτι, το γιατί είναι προφανές. Εξωαγωνιστικά όμως, θα περίμενε κανείς από έναν λαό που έχει την ποδοσφαιρική κουλτούρα στο αίμα του, να συμπεριφερθεί αλλιώς.

Ούτε να γιουχάρει τους παίκτες της «σελεσάο» μόλις ο διαιτητής Ροντρίγκες σφύριξε τη λήξη, ούτε και να σπάσει τα πάντα στο διάβα του μετά το τέλος του αγώνα.

Γιατί αυτό έγινε: η επόμενη μέρα του διασυρμού ξημερώνει καμμένα λεωφορεία, καμμένες σημαίες της Βραζιλίας και καμμένα ομοιώματα του Νεϊμάρ από οργισμένους οπαδούς. Λες και εκείνοι που έπαιξαν, δεν ήθελαν να νικήσουν αλλά να διασυρθούν σε έναν ημιτελικό Μουντιάλ.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω twitter και δείχνουν πάνοπλους αστυνομικούς να έχουν μπει στο στάδιο Μινεράο του Μπέλο Οριζόντε πριν τελειώσει ο ημιτελικός Βραζιλίας – Γερμανίας για να είναι έτοιμοι να επέμβουν σε περίπτωση που στις εξέδρες ξεσπάσουν επεισόδια.


Επεισόδια που μπορεί να μην ξέσπασαν στο γήπεδο αλλά ξέσπασαν σε πολλές περιπτώσεις έξω από αυτό! Σύμφωνα με την εφημερίδα Folha του Σάο Πάολο, μετά το τέλος του ημιτελικού, άγνωστοι έβαλαν φωτιά κι έκαψαν τουλάχιστον 20 λεωφορεία που ήταν σταθμευμένα σε γκαράζ.




Άλλα τρία λεωφορεία παραδόθηκαν στις φλόγες σε άλλα σημεία της πόλης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, που επισήμως δεν συνδέει τα περιστατικά με την ταπείνωση της «σελεσάο» από τη Γερμανία, πλιατσικολόγοι εισέβαλαν σε κατάστημα ηλεκτρονικών.

Πυροβολισμοί στην Κόπακαμπανα

Σε μια από τις πιο διάσημες παραλίες της Βραζιλίας και του κόσμου ξέσπασε πανικός όταν συμμορία προσπάθησε να κλέψει όσους είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να δουν το παιχνίδι Βραζιλίας – Γερμανίας.

Τα μέλη της συμμορίας επιτέθηκαν σε μπαρ στην παραλία, όπου είχε στηθεί γιγαντοοθόνη για τον αγώνα. Άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα και να κλέβουν τσάντες και κοσμήματα.

Πανικόβλητοι όσοι βρίσκονταν στο μπαρ άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν καθώς η αστυνομία έφτασε και άρχισε η ανταλλαγή πυροβολισμών σύμφωνα με την Mirror.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: TWITTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μουντιάλ 2014: “Κηδεία” χωρίς προηγούμενο – Η Γερμανία ξεφτίλισε την Βραζιλία με 7-1

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ! Μουντιάλ 2014: ΟΙ Βραζιλιάνοι κλαίνε στις κερκίδες (VIDEOS)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε