Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: “Οι ΠΑΕ θα ελέγξουν τον θυμό της κοινωνίας;”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Παναθηναϊκός απολογήθηκε για τα επεισόδια των οπαδών του στην Τρίπολη ρίχνοντας τις ευθύνες στην αστυνομία. “Μετωπική” Πατέρα – Μποροβήλου.

“Μετωπική” Μποροβήλου- Πατέρα

Η “πράσινη” ΠΑΕ απειλείται με τιμωρία της έδρας της για μία ή δύο αγωνιστικές, εάν η Πειθαρχική Επιτροπή αποφασίσει βάσει της πειθαρχικής δίωξης του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Ανδρέα Φάκου, που χαρακτήρισε τα επεισόδια “ευρείας κλίμακας”. Για τέτοιου τύπου γεγονότα, ο Παναθηναϊκός δεν είναι υπότροπος. Αντίθετα, είναι υπότροπος για «εκτεταμένα» επεισόδια και στην περίπτωση αυτή η όποια ποινή έδρας διπλασιάζεται.

Εάν το “τριφύλλι” τιμωρηθεί με μία αγωνιστική, αναμένεται να μην ασκήσει ούτε καν έφεση, μιας και θα εκτίσει την τιμωρία του την άλλη Τετάρτη στο ματς Κυπέλλου με τα Τρίκαλα! Συνεπώς, η άσκηση πειθαρχικής δίωξης από πλευράς ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, μάλλον εξυπηρετεί τον Παναθηναϊκό, παρά του δυσχεραίνει τη θέση…

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο δικηγόρος της “πράσινης” ΠΑΕ, Γιάννης Κάρμης, έθεσε συγκεκριμένους ισχυρισμούς, αναφέροντας αναλυτικά τα εξής:

“Ο παρατηρητής αναφέρει ρητά πως στο γήπεδο ήρθαν περίπου χίλιοι οπαδοί του Παναθηναϊκού, συνοδευόμενοι από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Η αστυνομία καταστρατήγησε την δική της απόφαση για απαγόρευση των μετακινήσεων. Αντί να τους σταματήσει, τους συνόδευσε κιόλας. Αναίρεσαν την απόφαση τους.

Την ίδια στιγμή, πάλι με εντολή της αστυνομίας έκλεισαν τα τουρνικέ και τους έβαλαν όλους μέσα χωρίς σωματικό έλεγχο και χωρίς έλεγχο εισιτηρίων, ώστε να μπουν γρήγορα μέσα. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας αναφέρει πως ο Αστέρας διέθεσε στους οπαδούς μας 2.000 εισιτήρια. Η εκκαθάριση της θύρας 4 όμως, έδειξε 800 εισιτήρια, ενώ “χτυπημένα” στα τουρνικέ ήταν μόλις 97!

Από τη στιγμή που δεν είχαμε λάβει εισιτήρια, πώς θα μπορούσαμε να τους αποτρέψουμε; Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην αστυνομία. Εμείς ουδεμία δυνατότητα είχαμε για περιφρούρηση. Εξάλλου, πολλά περιστατικά ήταν και εις βάρος του Παναθηναϊκού. Η ομάδα μας κυνηγήθηκε απ’ τους οπαδούς μας. Και βάσει κανονισμού, δεν προβλέπετε τιμωρία γι’ αυτό.

Βλέπετε τι γίνεται στην κοινωνία. Ο κόσμος κουβαλάει μεγάλο θυμό. Έχουν ξεφύγει τα πάντα και ουδείς μπορεί να τα ελέγξει. Θα τα ελέγξουν οι ΠΑΕ;”

Τον Αστέρα Τρίπολης από την άλλη (τον οποίο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας παρέπεμψε για… απλή συνέργεια στα επεισόδια), εκπροσώπησε ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Αργύρης Λίβας, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε:

“Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας μας κατηγορεί ότι διαθέσαμε 2.000 εισιτήρια σε άγνωστα άτομα. Αυτό δεν ισχύει και το έγγραφο του κ. Φάκου είναι μόνο για τις εντυπώσεις.

Υποτίθεται ότι η αστυνομία απαγορεύει τις μετακινήσεις, αλλά η ίδια η αστυνομία τους φέρνει και τους βάζει στο γήπεδο. Δίνει ραντεβού μαζί τους στην Κόρινθο, κάπου στην Εθνική οδό ή έξω από την πόλη. Η αστυνομία έφερε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, έκλεισε τα τουρνικέ και τους έβαλε μέσα χωρίς εισιτήριο.

Έτσι εμείς και λεφτά δεν βγάλαμε, και φθορές στο γήπεδο είχαμε, και κατηγορούμενοι ήρθαμε. Σας ανανεώνω το ραντεβού για το ματς με τον Ολυμπιακό. Τα ίδια θα γίνουν και τότε”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε