Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ποιος είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ολυμπιακός από… κούνια, ιδιοκτήτης δυο ναυτιλιακών εταιριών, ένας από τους πιο γνωστούς εφοπλιστές της χώρας. Διαβάστε ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι οπαδός του Ολυμπιακού από… κούνια και ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους εφοπλιστές της χώρας. Μοναχογιός του Μιλτιάδη Μαρινάκη, επιστήθιου φίλου του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πρώην βουλευτή της ΝΔ και μέλος της διοίκησης του Ολυμπιακού επί προεδρίας Σταύρου Νταϊφά, με τον οποίο οι σχέσεις του ήταν άριστες.

Συνεχίζοντας το έργο του πατέρα του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ασχολήθηκε με τη ναυτιλία και δεν άργησε να επεκτείνει τις δραστηριότητές του. Έχει δυο ναυτιλιακές εταιρίες την Capital shipping και την Barcley shipping. Ο στόλος των δυο εταιριών ξεπερνά τα 30 φορτηγά πλοία. Η Capital έγινε τον Μάρτιο του 2007 η πρώτη ελληνική ναυτιλιακή εταιρία που εισήχθη στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Εκτός όμως από τη ναυτιλία, ο νέος μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού δραστηριοποιείται και στο χώρο των ΜΜΕ. Κατέχει το 25% των μετοχών του ΣΚΑΪ, ενώ είχε ενδιαφερθεί για την αγορά του Ελεύθερου Τύπου πριν η ιστορική εφημερίδα κατελήξει στο Θόδωρο και τη Γιάννα Αγγελόπουλου. Είναι κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη και τον συνδέουν φιλικοί δεσμοί με πολλά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ασχολείται με τα κοινά των «ερυθρολεύκων» την τελευταία 10ετία, από όταν δηλαδή ανέλαβε το τμήμα βόλεϊ της ομάδας. Ήταν άλλωστε ο άνθρωπος που έπεισε τον μεγάλο Ιβάν Μίλκοβιτς να έρθει στην Ελλάδα και να φορέσει τα κόκκινα.

Επόμενο βήμα του, πέντε χρόνια μετά, ήταν να επιχειρήσει να εμπλακεί στα διοικητικά της ΚΑΕ, αλλά κάτι τέτοιο δεν ευδοκίμησε. Το καλοκαίρι του 2009, ως επικεφαλής ομάδας επιχειρηματιών, έκανε την πρώτη κρούση στον Σωκράτη Κόκκαλη για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ, μαζί με το γήπεδο Καραϊσκάκη και τις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Επανήλθε σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, τον περασμένο Μάιο. Αυτή τη φορά οι διαπραγματεύσεις με τον Σωκράτη Κόκκαλη είχαν αίσιο τέλος.

Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά, ένα γιο και μια κόρη. Παιδικός του φίλος είναι ο Νικόλας Πατέρας, επί διετία πρόεδρος στο… αντίπαλο δέος του Ολυμπιακού, τον Παναθηναϊκό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε