Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Superleague 1, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0: Νίκη για τους Θεσσαλονικείς στο ντέρμπι με πρωταγωνιστή τον Μπίσεσβαρ

Superleague 1, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0: Νίκη για τους Θεσσαλονικείς στο ντέρμπι με πρωταγωνιστή τον Μπίσεσβαρ

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου ντέρμπι της φετινή Superleague αφού επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. 

Ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν ο ΠΑΟΚ, που νίκησε 2-0 την ΑΕΚ στο μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας και πήρε την 3η σερί του νίκη στη Superleague ανεβαίνοντας στους 9 βαθμούς και αφήνοντας παράλληλα την Ένωση στους 7, μετά την πρώτη της φετινή ήττα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» άνοιξε το σκορ με πανέμορφο γκολ του Μπίσεσβαρ στο 42ο λεπτό, ενώ στο 79′ ο Κούρτιτς μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Ολλανδός, ο οποίος μαζί με τον Σβαμπ ταλαιπώρησε αφάνταστα την «κιτρινόμαυρη» άμυνα σε όλο το ματς. 

Στον αντίποδα η ΑΕΚ είχε τις δικές της στιγμές, με αποκορύφωμα το ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Ανσαριφάντ στο 69ο λεπτό, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει σε ένα γκολ, ενώ ο Ιρανός ήταν γενικά «μοιραίος» καθώς όταν ο συμπατριώτης του Μαχαμαντί σκόραρε και μείωσε το σκορ στο 82′, θεωρήθηκε ότι αυτός βρισκόταν σε θέση οφσάιντ επηρεάζοντας τη φάση με αποτέλεσμα το τέρμα να ακυρωθεί από το VAR. 

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Το ματς

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή στο ματς ήρθε στο 9′ και ήταν για την ΑΕΚ όταν ο Ντάρκο Γέβτιτς μέσα από την περιοχή δοκίμασε το σουτ αλλά ήταν άστοχος από καλή θέση.

Ο ΠΑΟΚ έκανε αισθητή την παρουσία του στο 22′ όταν ο Μπίσεσβαρ με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς αλλά ο βοηθός και στην συνέχεια το VAR ακύρωσαν το γκολ ως οφσαιντ, ενώ στο 26′ είχαν άστοχο σουτ με τον Σβαμπ.

Στο 28′ κεφαλιά του Αραούχο μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Πασχαλάκης και στο επόμενο λεπτό σουτ του Αουγκούστο έβγαλε με δυσκολία σε κόρνερ ο Στάνκοβιτς.

Στο 40΄ ο Τσούμπερ έστειλε πλάγιο δυνατό σουτ στην εστία του ΠΑΟΚ αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε χωρίς δυσκολία, με τους δυο τερματοφύλακες να αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές. Στο 42΄ο ΠΑΟΚ βρήκε την λύση που αναζητούσε. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ με ελιγμό στην περιοχή και γωνιακό σουτ αιφνιδίασε τον Στάνκοβιτς, μετά από ασίστ του Κούρτιτς, ανοίγοντας το σκορ μέσα σε αποθέωση. 

Το γκολ “έλυσε” τις δυνατότητες του ΠΑΟΚ που ως την λήξη του ημιχρόνου είχε άλλη μια καλή ευκαιρία για γκολ. Στο 45΄+1′ όταν ο Αουγκούστο κέρδισε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή της αθηναϊκής ομάδας αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Με κέφι και ρυθμό μπήκε στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ και στο 51′ ο Σβαμπ από σέντρα του Μπίσεσβαρ έπιασε κεφαλιά που έφυγε άουτ. Οσο όμως διατηρούνταν το 1-0 η ΑΕΚ δεν έχανε τον προσανατολισμό της και αντίθετα άρχισε να αξιώνει πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, με ανάληψη επιθετικών πρωτοβουλιών ειδικότερα μετά την είσοδο των Ανσαριφάρντ και Σάκχοφ. Στο 68΄μάλιστα από λάθος του Σίντκλεϊ, η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση με τους Τσούμπερ και Ανσαριφάρντ, αλλά ο Πασχαλάκης αποσόβησε τον κίνδυνο με επέμβαση διαρκείας.

Στο 77′ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι με τον Μπίσεσβαρ που ανατράπηκε από τον Μισελέν και ο Κούρτιτς μετέτρεψε σε γκολ για την ομάδα του με τη νίκη να φαίνεται πως «κλειδώνει» σε εκείνο το σημείο του ματς. Όμως η ΑΕΚ είχε σφυγμό και στο 83′ ο Μοχαμαντί πέτυχε γκολ στο ντεμπούτο του, μέσα από την περιοχή που όμως με την χρήση VAR ακυρώθηκε, καθώς ο Ανσαριφάρντ που ήταν σε θέση οφσάιντ κ΄ριθηκε πως επηρέαζε την ορατότητα του Πασχαλάκη.

Ως την λήξη του αγώνα και παρά την πίεση που άσκησε η Ένωση ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ του σκορ και το τέλος του αγώνα τον βρήκε νικητή και στο -1 από την κορυφή και τον Ολυμπιακό.

 

Oι συνθέσεις του αγώνα

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάϊ, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (75′ Εσίτι), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (74΄Μουργκ- 88′ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (92′ Λύρατζης) και Σφιντέρσκι (90′ Ακπομ).

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (75΄ Μοχαμαντί), Σιμάνσκι (60′ Ανσαριφάρντ), Λε Ταλέκ (85′ Σιμόες) , Γέβτιτς (60′ Σάκχοφ), Γκαρσία (86′ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ και Αραούχο

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις