Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Superleague 1, ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 1-2: Απόδραση με ήρωα τον Σάκχοφ από τους «Ζωσιμάδες»

Superleague 1, ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 1-2: Απόδραση με ήρωα τον Σάκχοφ από τους «Ζωσιμάδες»
ΦΩΤΟ intime

Η ΑΕΚ πήρε σπουδαίο διπλό με ανατροπή που ολοκληρώθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό στους «Ζωσιμάδες» αφού νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 11η αγωνιστική της Superleague και επέστρεψε στις νίκες.

Το γκολ του Σακχόφ στο 90ο λεπτό προσέφερε στην ΑΕΚ τρεις πολύτιμους βαθμούς, αφού διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στους Ζωσιμάδες υπέρ της Ένωσης. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ από τον ΠΑΣ Γιάννινα με πέναλτι που εκτέλεσε ο Εραμούσπε στο 5′ και κέρδισε ο Περέα στα 15” από την σέντρα του ματς! Η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 9′ με τον Άμραμπατ και το ματς ήταν σε τεντωμένο… σχοινί μέχρι το τελευταίο λεπτό, όταν και τελικά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ της νίκης.

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

Το ματς

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αιφνιδίασε την ΑΕΚ με τη σέντρα στο ματς, αφού ο Περέα ξέφυγε από τον Μήτογλου στη πρώτη μπαλιά του αγώνα και ο στόπερ της Ένωσης τον ανέτρεψε εντός περιοχής, με τον Καραντώνη να καταλογίζει άμεσα πέναλτι. Μετά από σχεδόν 5 λεπτά διαμαρτυριών και ελέγχου από το VAR ο Εραμούσπε εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα και έβαλε μπροστά στο σκορ τους Ηπειρώτες. 

Δείτε εδώ το πέναλτι και το γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα

Η ΑΕΚ πίεσε άμεσα για την ισοφάριση ανεβάζοντας ψηλά τις γραμμές της, με τον ΠΑΣ να βρίσκει χώρους και να εκμεταλλεύεται τον συνδυασμό της ταχύτητας των παικτών του και της μετάβασης των φιλοξενούμενων στην άμυνα, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις. Στο 9ο λεπτό ο Άμραμπατ όμως έπιασε μονοκόμματος σουτ σε κακή απομάκρυνση της άμυνας τους ΠΑΣ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν ισοφαρίζοντας για την Ένωση.

Δείτε εδώ την ισοφάριση της ΑΕΚ

Ο φρενήρης ρυθμός όμως συνεχίστηκε. Στο 18′ ο Λοντίγκιν σταμάτησε με φοβερή διπλή επέμβαση, πρώτα τον Αραούχο και κατόπιν τον Τσούμπερ εξ’ επαφής, ενώ στο 22′ ο Μιλιντσεάνου έστειλε ελάχιστα άουτ τη μπάλα με προβολή από τη μικρή περιοχή. Πριν λήξει το ημίχρονο κάθε ομάδα είχε από ακόμα μία καλή στιγμή, αρχικά με τον Λοντίγκιν να απομακρύνει συρτό σουτ του Αραούχο στο 37′ και κατόπιν τον Κάργα για τους γηπεδούχους να πιάνει καρφωτή κεφαλιά άουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν πιο… μαζεμένες στα πρώτα λεπτά, με τον Αργύρη Γιαννίκη ωστόσο να ρίχνει στη «μάχη» τον Ανσαριφάρντ στο 60′ αλλάζοντας σε 4-4-2 το σύστημα της ομάδας του και παίζοντας πλέον για το γκολ της νίκης. Στο 66′ πάντως οι Ηπειρώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Στάνκοβιτς να σταματά το σουτ του Μπρένερ μέσα από την περιοχή.

Ο ΠΑΣ μετά το 70′ φάνηκε να βολεύεται με το βαθμό της ισοπαλίες, ενώ η ΑΕΚ αύξησε κατακόρυφα την πίεση χάνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Πιο χαρακτηριστική αυτή του 85′ λεπτού, όπου πρώτα ο Εραμούσπε απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Ανσαριφάρντ και κατόπιν ο Σάκχοφ μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα πάνω σε συμπαίκτη του και άουτ.

Εν τέλει η τύχη… χαμογέλασε στην ΑΕΚ στο 90ο λεπτό, με το συρτό σουτ του Σάκχοφ. Στις καθυστερήσεις, έπειτα από αντεπίθεση, ο Αραούχο λίγο έλειψε να σκοράρει εκ νέου, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι. Το 1-2 παρέμεινε μέχρι τέλους και η ΑΕΚ επέστρεψε στις επιτυχίες έπειτα από δυο αγωνιστικές, παραμένοντας στη δεύτερη θέση της κατάταξης και αφήνοντας τον ΠΑΣ στις δάφνες του θριάμβου επί του Άρη.

Δείτε εδώ το νικητήριο γκολ από τον Σάκχοφ 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν – Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Μπρένερ (69′ Μορέιρα), Καραχάλιος, Ντομίγνκες, Σνάιντερ (83′ Παντελάκης), Μιλιντσεάνου (46′ Λώλης), Περέα.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μισελέν (80′ Ρότα), Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμόες, Σιμάνσκι (60′ Ανσαριφάρντ), Άμραμπατ, Μάνταλος (80′ Σάκχοφ), Τσούμπερ (69′ Γκαρσία), Αραούχο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις